Slávisté míří v pátek na Duklu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté míří v pátek na Duklu

PRAHA - Po další reprezentační pauze vstupují slávisté do závěru podzimní části sezony. V rámci 14. kola ePojisteni.cz ligy zavítají v pátek ve 20:15 na Duklu.
Dukla se dlouhodobě prezentuje technickým fotbalem, chce hrát nahoru, kombinačně, a to i předvádí," hlásí trenér Jaroslav Šilhavý. Ten letošní sezonu začal právě v Dukle. 

„Samozřejmě krátce jsme tam byli na začátku soutěže, ty informace o hráčích Dukly jsou takové čerstvější. Ale v naší lize zná každý každého, takže nás nic nemůže překvapit. Informace o hráčích, že jsme tam nedávno byli, jsou čerstvější, ale nevidím v tom nějakou velkou výhodu," má jasno trenér Slavie.

S kým pro utkání nemůžou slávisté počítat? „Na marodce pořád Kenia a Mingazov. Další kluci se vrátili z reprezentace, někteří mají drobné šrámy, ale věřím, že se dají dohromady," přeje si trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Dukla je velmi silný soupeř. Na jaře jsme na Julisce vyhráli, tak věřím, že to zopakujeme. Ale určitě zápasy s Duklou jsou velmi těžké, snaží se hrát rychlý kombinační fotbal,“ upozorňuje záložník Jaromír Zmrhal.

Přenese si slávistický odchovanec střeleckou formu z reprezentace do zápasů Slavie? „Byl bych samozřejmě strašně rád. Ale bude jedno, kdo vstřelí za nás gól, hlavně ať je vítězný,“ přeje si Jaromír Zmrhal.

Útočník Muris Mešanovič neočekává jednoduché utkání. „Na Dukle se nikdy nehraje dobře, domácí jsou velmi silní. Ale věřím, že s podporou našich fanoušků zápas zvládneme. Na jaře se nám tam povedlo vyhrát, bylo by hezké to zopakovat,“ říká bosenský útočník.

„Musíme se soustředit na svůj výkon a plnit taktické pokyny. Pak věřím, že uspějeme,“ doufá Mešanovič. Slavii zbývají poslední tři podzimní zápasy. „Nečeká nás nic lehkého, ale máme na to, abychom utkání zvládli. Pokud by se to povedlo, bylo by to skvělé,“ zakončil slávistický střelec.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články