Slavii čeká finále domácího poháru | SK Slavia Praha
Více

Slavii čeká finále domácího poháru

Cestu domácím pohárem uzavřou sešívaní finálovým duelem proti Jablonci. Výkop utkání je ve 20:15 v Mladé Boleslavi. Co od zápasu čekají trenér Jindřich Trpišovský a záložník Jaromír Zmrhal?

Marodka před finále zůstává stejná: „Z dlouhodobě zraněných hráčů se nikdo nevrátil. Kádr je stejný jako na domácí zápas s Plzní, nad jedním hráčem visí otazník, zbytek je připraven,“ komentoval zdravotní stav svých hráčů Jindřich Trpišovský.

Po povedeném zápase s Plzní trenér váhá nad sestavou: „Je to dilema. Na druhou stranu je tohle jiný zápas, jiný soupeř, jiný styl hry. Vrací se nám Tomáš Souček, který byl vykartovaný. Je to otázka. Výkon byl dobrý, ale každé utkání je jiné. Jablonec hraje jinak než Plzeň, pohárové zápasy jsou vedené jinak než ligové. Zápas s Plzní nám dal motiv, ale budeme vycházet z utkání, které nás čeká a z typologie soupeře," řekl kouč k možné sestavě.

Finále poháru je pro celý tým velkou motivací: „Je to zápas o trofej, takových se v Česku moc nehraje. Když ho zvládneme, tak máme pohár. Je to umocněné i tím, že je to pro klub po dlouhé době, co hraje finále. Cítím z kluků koncentraci na utkání. Motivace je veliká," říká před finálovým duelem trenér Trpišovský.

Také Jaromír Zmrhal má ve finále poháru velkou motivaci: „Motivace to je veliká. Tuto trofej bych určitě vyhrát chtěl, protože jsme ji se Slavií ještě nezískali. Půjdeme do toho naplno a budeme se snažit zvítězit," říká záložník Slavie.

Jablonci se v jarní části ligy daří: „Jejich síla je veliká, je to tým jara, prohráli jen na Spartě. Nikdo jim ze sestavy nevypadává, jsou sehraní. Nejen že mají sílu ve středu zálohy, ale mají i dobrá křídla. Útočník Doležal hraje nejlépe za celou dobu, co je v Jablonci. Navíc se jim ustálila obrana. Je to soubojové mužstvo, nemají vyloženou slabinu, i přes těžký los se dostali do finále poháru. Na jaře navíc šli nahoru tabulkou,“ hodnotil sílu soupeře trenér Trpišovský.

„Bude to hodně nepříjemný soupeř, tým si s trenérem Radou sedl, já jsem ho taky ve Slavii zažil, vím, jaký je. Hrají dobrý fotbal, bude to boj a bude to hodně těžké,“ doplnil trenéra Jaromír Zmrhal.

Na průběhu utkání se bude podílet videorozhodčí, jehož přítomnost si Jindřich Trpišovský pochvaluje: „Vítal bych ho na každém zápase, nejen na tomhle. Příští sezonu by měl být na třech zápasech ligového kola a já jsem rád, že bude i teď tady,“ řekl trenér.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články