Slavia získala útočníka Bekima Balaje | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala útočníka Bekima Balaje

PRAHA – Slavia získala posilu do útoku! K týmu se ve čtvrtek připojil albánský útočník Bekim Balaj, který v Edenu podepsal s klubem smlouvu na dva roky s následnou roční opcí.
„Všichni víme, že naším problémem v minulém roce bylo střílení gólů a celkově ofenzivní část. Prioritou proto bylo získat kvalitního útočníka a střelce. Jsem rád, že se nám povedlo přivést do klubu útočníka s velkým potenciálem střílet góly a všichni mu držíme palce, aby jich nastřílel co nejvíce. Věřím, že bude pro Slavii velkou posilou,“ uvedl sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel. Podmínky transferu nebudou kluby zveřejňovat.

Klub uzavřel smlouvu s hráčem dopoledne, následně si albánský útočník prošel zázemí A-týmu a podíval se na dopolední trénink. „Je skvělé být v Edenu jako součást Slavie. Přemýšlím pouze o budoucnosti a o Slavii, které ode dneška patřím,“ říká nejnovější slávistická posila.

Minulý soutěžní ročník strávil Balaj na hostování v polském klubu Jagiellonia Białystok. Celkem nastřílel sedm gólů v lize a dva v poháru. „Byla to celkem povedená sezona. Samozřejmě, vždycky chcete skórovat co možná nejčastěji, ale sezona to byla dobrá. Myslím, že jsem dobře připravený na start ve Slavii,“ pokračuje albánský útočník.

Nová akvizice sešívaných se těší mimo jiné na stadion a atmosféru. „Eden už jsem znal, protože jsem tady jednou hrál. Je to nejhezčí stadion v české lize s jedinečnou atmosférou během zápasů. To samé platí o zázemí pro hráče jako šatna, regenerace a podobně. Slavia je profesionální klub známý po celé Evropě,“ dodává útočník, který se nemůže dočkat prvního ligového kola.

„Těším se na start ligy. Navíc začínáme na Slovácku a právě tomuto soupeři jsem dal svůj první gól v české lize. Doufám, že se mi tam podaří i první gól v dresu Slavie, na který navážu v dalších zápasech,“ zakončil Bekim Balaj, který bude nosit na dresu číslo 11.

Bekim Balaj se narodil 11. ledna 1991 v albánském městečku Skadar. S fotbalem začal v klubu KS Vllaznia, v devatenácti letech se dostal do tureckého Gençlerbirliği SK, následovalo úspěšné angažmá v SK Tirana. Balaj nastřílel v klubu z hlavního města Albánie za sezonu 15 gólů, díky čemuž se dostal do Čech, kde ho koupila Sparta.

V týmu rivala nastoupil albánský útočník ke 12 ligovým zápasům, ve kterých vstřelil tři branky. Jeden gól přidal Balaj také v Evropské lize proti Athletic Bilbao. Na sezonu 2013/14 odešel Bekim Balaj hostovat do polského klubu Jagiellonia Białystok, kde vstřelil celkem sedm gólů v lize a dva v poháru. V reprezentačním dresu nastupoval za výběry U19 i U21, v áčku nastoupil zatím ke čtyřem duelům.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články