Slavia získala talentovaného gólmana Martina Vantrubu | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala talentovaného gólmana Martina Vantrubu

PRAHA – Sešívaní hlásí první zimní posilu. Ze slovenské Trnavy dorazí do Edenu brankář Martin Vantruba. Jaro ale ještě stráví na Slovensku, se Slavií podepsal dlouhodobou smlouvu do 30. června 2022.
„Jedná se o velký brankářský talent, dlouho ho sledujeme. Jsem rád, že jsme se na něm shodli i se slávistickým skautingem, který ho také doporučil. Martin pravidelně chytá za první tým slovenské ligy, a proto je pro nás důležité, že v Trnavě bude hostovat až do konce sezony a nabere další velké zkušenosti v boji o titul,“ uvedl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

„Je to pro mě velká čest, že o mě Slavia projevila zájem. Mám velkou radost, že se mi podařil přestup do největšího klubu v Česku,“ neskrývá nadšení brankář Martin Vantruba. „Přesvědčilo mě hlavně to, že Slavia je velký a výborný klub s ambiciózním trenérem. Jeho fotbalové myšlení se mi velmi líbí. Slavia je ve světě značka, v klubu jsou výborní hráči a trenéři,“ pochvaluje si talentovaný brankář.

Vantruba na jaře ještě bude působit v kádru lídra slovenské ligy. „Když mi můj agent představil nabídku, že bych ještě mohl půl roku zůstat v Trnavě, tak jsem za to byl velmi rád. Máme to v Trnavě velmi dobře rozehrané, je pro mě důležité, že budu nadále chytat v těžkých zápasech a nabírat zkušenosti. Proto se mi tato možnost velmi zamlouvala,“ těší reprezentanta do 19 let.

Zná nadějný gólman někoho ze současné Slavie? „Samozřejmě Jakuba Hromadu a Miňo Stocha, ale oni mě asi neznají (úsměv). Osobně znám Matúše Čonku, který působil ve Slavii. Už jsme se o klubu několikrát bavili a mám jen ty nejlepší ohlasy,“ dodal mladý brankář.

Mladý slovenský reprezentant Martin Vantruba se narodil 7. února 1998, zanedlouho tedy oslaví dvacáté narozeniny. Do Edenu přijde v létě ze Spartaku Trnava, aktuálně vedoucího celku Fortuna ligy. Odchovanec trnavské Lokomotivy přišel do Spartaku jako šestnáctiletý a postupně se propracoval až na post brankářské jedničky prvního týmu. V minulé sezoně nastupoval za juniorku, v té současné scházel mezi tyčemi jen v prvním ligovém utkání.

Po odchodu trnavské jedničky Adama Jakubecha do Lille si odbyl svůj debut proti Podbrezové a jeho tým zvítězil na hřišti soupeře 2:1. Celkově Vantruba odchytal osmnáct ligových duelů, v nichž 196 centimetrů vysoký gólman udržel hned osmkrát čisté konto. Aktuálně patří do reprezentačního kádru slovenské U20 a z pěti soutěžních zápasů v národním dresu udržel třikrát čistý štít. V minulosti prošel i reprezentační šestnáctkou a osmnáctkou.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články