Slavia se ohrazuje proti nepřiměřenosti zásahu policie | SK Slavia Praha
Více

Slavia se ohrazuje proti nepřiměřenosti zásahu policie

PRAHA/EDEN - Vyjádření SK Slavia Praha k zásahu policie proti slávistickým fanouškům při pochodu na Letnou.
Máme vážné pochybnosti o přiměřenosti policejního zásahu proti fanouškům Slavie na Čechově mostě v Praze a v prostředcích městské hromadné dopravy. Posbírali jsme řadu svědectví o tvrdých policejních zákrocích teleskopickými obušky, při nichž došlo ke zranění, jako reakci na odpálení zábavní pyrotechniky. Takový postup nám připadá nepřiměřený, těžko odůvodnitelný a v tomto duchu budeme žádat vysvětlení příslušných autorit.

Akce byla předem řádně nahlášená, odsouhlasená a od začátku jsme spolupracovali s bezpečnostními složkami na jejím bezpečném průběhu a minimalizaci rizik. I proto jsou pro nás události kolem průvodu fanoušků Slavie nepochopitelné a neakceptovatelné. Mediálně omílaných 83 zadržených příznivců Slavie za přestupky je v příkrém kontrastu s mlčením okolo zřejmého kriminálního aktu, útoku na autobus našich fotbalistů, který jen shodou náhod neskončil vážným zraněním.

Souhlasíme s nutností postupné kultivace fanouškovského prostředí v České republice a Slavia bude v tomto ohledu vždy intenzivně spolupracovat se všemi, kdo ukážou cestu dopředu. Současně ale odmítáme, aby se náš klub a jeho příznivci stali nástrojem experimentů při uplatňování zatím neexistující a nepopsané koncepce pro práci s fanoušky na stadionech i mimo ně. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články