Slavia mi hrozně moc přirostla k srdci, přiznává stovkař Jiří Bílek | SK Slavia Praha
Více

Slavia mi hrozně moc přirostla k srdci, přiznává stovkař Jiří Bílek

PRAHA - Když v létě 2014 přicházel do Slavie, na první pohled se jednalo o nenápadnou posilu. Po letech strávených v Německu a v Polsku o něm čeští fanoušci přehled moc neměli. Za dva a půl roku v sešívaném se ale Jirka Bílek stal skutečnou oporou týmu a získal si přízeň slávistů. A Slavia si zase získala jeho. „Hrozně moc mi klub přirostl k srdci. Musím říct, že jsem ve Slavii opravdu moc spokojený a cítím se tu skutečně šťastně,“ říká kapitán zcela upřímně v rozhovoru. Aby ne, vždyť v našem dresu už nastoupil celkově ke 100 zápasům. A navíc v pátek slaví 33. narozeniny. Tak všechno nejlepší!
Máte už za sebou 100 zápasů v dresů Slavie. I když počítáme poháry i přípravná utkání, tak za dva a půl roku je to docela dost, ne?
„Samotného mě to překvapilo, jak rychle jsem to stačil posbírat. Je to pro mě obrovská čest. Samozřejmě bych se chtěl určitě dostat i na metu 100 ligových zápasů a třeba se mi podaří jich odehrát ještě víc. A kdyby se dost zápasů povedlo i v evropských pohárech, tak by to bylo nejlepší.“

Přišel jste v létě 2014. Dalo by se říct, že se vám Slavia dostala pod kůži?
„Rozhodně. Slavia mi hrozně moc přirostla k srdci. Musím říct, že jsem v klubu opravdu moc spokojený a cítím se tu skutečně šťastně.“

Výkony ve Slavii vás dostaly i do hledáčku reprezentace, jste mezi náhradníky. Jak jste reagoval?
„Je to pro mě čest. Už od dětství byl pro mě sen dostat se do reprezentace, ale nikdy se mi to až do hlavní nominace nepovedlo. Když jsem hrál za Kaiserslautern, tak jsem byl také mezi náhradníky. Je to už takový krůček.“

Teď máte tedy povedené období?
„Dalo by se to tak říct. Snad to bude co nejdéle pokračovat. Musím také poděkovat své ženě Dagmaře a dvěma dcerám Mie a Emmě, které mě neskutečně podporují.“

Celý rozhovor s Jiří Bílkem o sto zápasech v sešívaném a možnosti reprezentace najdete v sobotním magazínu Poločas. Stejně jako rozhovor s Milanem Škodou, který v případě, že ve vršovickém derby nastoupí, tak si za Slavii připíše 200. start.

V Poločas dále naleznete přání trenérovi k narozeninám, ukázku z magazínu Spolu jsme silnější, který dostane každý návštěvník derby s Bohemkou. Nebude chybět tradiční historické okénko nebo ohlédnutí za posledními zápasy. 

Magazín Poločas koupíte ve fanshopu Slavie, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách. Cena je 20 Kč.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články