Slavia mění zaběhnutou praxi týkající se hostování hráčů | SK Slavia Praha
Více

Slavia mění zaběhnutou praxi týkající se hostování hráčů

PRAHA/EDEN – Sportovní úsek Slavie se nejen před utkáním s Jihlavou rozhodl, že hráči, kteří hostují v jiných prvoligových klubech, můžou proti Slavii nastoupit. „Nechceme jít cestou zákazů. Profesionální fotbalisté chtějí hrát zápasy, tak proč jim v tom bránit,“ vysvětluje nový a v Čechách ojedinělý postoj sportovní ředitel Slavie a člen představenstva Karol Kisel.
V neděli přijede do Edenu Jihlava, ve které hostuje Jan Mikula. V Česku je běžná praxe, že proti svému mateřskému klubu nesmí hostující hráč nastoupit. Jak je tomu v případě Mikuly?
„Po poradě celého sportovního úseku jsme se rozhodli, že půjdeme jinou cestou a Jan Mikula určitě hrát může. Nepůjdeme cestou zákazů, aby proti nám naši hráči nehráli. Naopak, ať hrají a ukáží se v tom nejlepším světle. My samozřejmě musíme být o to lepší, abychom utkání i přesto zvládli a zvítězili. Myslíme si, že je to správný přístup, který potvrzuje naše jiné myšlení.“

V dalším kole po Jihlavě se Slavia představí v Mladé Boleslavi, kde hostuje Štěpán Koreš....
„I Štěpán Koreš bude moci do utkání nastoupit. I přesto, že Mladá Boleslav asi nebude souhlasit, aby hrál Michal Smejkal. Chceme tím ale potvrdit, že myslíme trochu jinak. I do budoucna to budeme chtít řešit podobně.“

V Česku je to poměrně ojedinělé a Slavie bude prakticky prvním klubem, který svým hráčům povolí hrát. Co vás k tomu vede?
„Jak už jsme prezentovali na tiskové konferenci po příchodu trenéra Pastoora, chceme být otevření a féroví. Nehledáme za tím nic jiného. Když hostují jinde, tak ať dostanou šanci. Nevím, proč bychom se hráčů měli bát. Všichni mají respekt ke Slavii, necítí žádnou zášť, nebudou dělat gesta vůči fanouškům. Hrají také o svou budoucnost. Když mají hrát a ukázat se v co nejlepším světle, proč jim to nedovolit. Samozřejmě musíme být lepší a se soupeřem si poradit. Každý se chce proti svému týmu vytáhnout, to k tomu patří. Jednou jsme si je do áčka nevybrali, tak proč bychom jim jinde zakazovali hrát.“

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články