Slavia bude mít na ME U17 nejvíce reprezentantů | SK Slavia Praha
Více

Slavia bude mít na ME U17 nejvíce reprezentantů

PRAHA – Hned čtveřici slávistů čeká v nadcházejících dnech vrchol jejich dosavadní kariéry. Alex Král, Marcel Čermák, Ondřej Žežulka a Daniel Souček se totiž dostali do konečné nominace ČR U17 pro mistrovství Evropy do 17 let.
„Je to obrovská čest reprezentovat Českou republiku. Moc si té šance vážím a věřím, že se nám bude dařit,“ uvedl Ondřej Žežulka, který během kvalifikace vykonával funkci kapitána týmu.

„Jsem velice šťastný, protože si v šestnácti letech můžu zahrát na mistrovství Evropy, což je splněný sen, který můžu prožít. Nasbírám spoustu zkušeností, a jakožto hráče mě to posune dopředu,“ pokračoval záložník Marcel Čermák.

Alex Král bere nominaci jako velkou motivaci do další práce. „Byl jsem v nominaci během kvalifikace a dostal se i na EURO. To je pro mě velká motivace do dalších tréninků,“ vysvětluje slávistický záložník. „Celkově jsme se do finální nominace dostali všichni čtyři slávisté, což svědčí o skvělé práci jak nás hráčů, tak i klubových trenérů,“ pochvaluje si Král.

„Teď je třeba ukázat na hřišti, že se trenér reprezentace Černý nespletl a že udělal dobře, že nás vybral. Jedeme na EURO s cílem ukázat dobrý fotbal a samozřejmě postoupit na mistrovství světa,“ věří v úspěch Alex Král.

Do týmu se dostal také Daniel Souček, pro kterého se jedná o největší úspěch kariéry. „Chtěl bych poděkovat celé rodině, že mě podporovala. Za druhé klukům a trenérům ze Slavie, bez kterých bych to asi nedokázal. Teď u je jen na mně, abych přesvědčil trenéra Černého a dostal se do základní sestavy,“ vyhlíží Daniel Souček šampionát.
„Já jsem se vrátil do reprezentace po dlouhé době, takže to beru jako největší úspěch a jsem velmi rád, že mohu na EURO jet,“ váží si šanci slávistický odchovanec.

Slavia bude mít v kádru českého týmu na mistrovství Evropy do 17 let největší zastoupení. V neděli se reprezentanti vydají do Bulharska, kde je v základní skupině evropského šampionátu čekají týmy Německa, Belgie a Slovinska.

Na fotografii z kvalifikace je Daniel Krejdl (zcela vlevo), který se do nominace na ME nevešel. Vedle něj jsou Král, Čermák a Žežulka.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články