Skvělý vstup do Ligy mistryň! Slavia na úvod porazila Brøndby 4:1 | SK Slavia Praha
Více

Skvělý vstup do Ligy mistryň! Slavia na úvod porazila Brøndby 4:1

PRAHA/EDEN ARENA – Slávistky se po roce opět představily na hlavním stadionu v Edenu v rámci ligy mistryň. Soupeřkami jim byly hráčky dánského Brøndby IF, které loni dokráčely až do semifinále soutěže. Slávistky se jich ale nezalekly, otřepaly se z první inkasované branky a oslabené Dánky přehrály výsledkem 4:1.
Hned v sedmé minutě zápasu se prosadily Dánky, ty poslala do vedení Kristiansenová, která z voleje zkrotila centr Tavlo-Peterssonové pod břevno slávistické branky. Slávistky se ale loňských semifinalistek Ligy mistryň nezalekly a hned v následující minutě srovnaly na 1:1. Svitková rozehrála rohový kop, po němž se míč odrazil k Divišové, a ta svou technickou střelou zakončila přímo k zadní tyči.

A neuběhla ani čtvrthodina zápasu a slávistky zápas otočily. Na počátku byla Svitková, která přihrávkou za obranu vyslala na Abelovou osamocenou Divišovou, která se nemýlila ani podruhé. V sedmnácté minutě se zdálo, že útočnice sešívaných zkompletuje hattrick, za Abelovou ale zaskočila na brankové čáře Larsenová a míč odhlavičkovala do bezpečí.

Ve 22. minutě se už Larsenové obranný zákrok nevyvedl. Svitková si dánskou obránkyni obhodila a vydala se do samostatného úniku, Larsenová ji zezadu faulovala a od sudí Dalyové obdržela červenu kartu. Sešívané trestaly okamžitě.

Přímý kop si postavila právě faulovaná Svitková a míčem orazítkovala levou tyč. Ten se následně odrazil před prázdnou branku, kde ho do sítě dotlačila Andrea Budošová. Hra se pak uklidnila a do poločasu zahrozila až ve 39. minutě Chlastáková, která dostala na zadní tyč centr od Divišové. Té ale v cestě stála obrana hostí. Do kabin se tak šlo za nadějného stavu 3:1 pro sešívané.

Po přestávce slávistky pokračovaly v pohledné hře a v 52. minutě svou čtvrtou gólovou asistencí připravila pro svou spoluhráčku brankovou příležitost Svitková. Její centr propadl k Jitce Chlastákové, která si míč zpracovala a střelou k tyči poslala Slavii do tříbrankového vedení.

V 84. minutě se perfektním zákrokem blýskla gólmanka Slavie Barbora Votíková. Budošovou obrala o míč kapitánka hostí Nielsenová, řítila se s ním sama na branku a pokusila se přelobovat Votíkovou. Ta se však obehrát nenechala a míč stačila vypíchnout. Do další šance už slávistky dánské mistryně nepustily a do odvety jdou s nadějným výsledkem 4:1.

O postup v Lize mistryň budou slávistky s Brøndby IF bojovat v dánské metropoli ve středu 14. října od 19:00.


SK Slavia Praha – Brøndby IF 4:1 (3:1)

Branky: 8. a 13. Divišová, 23. Budošová, 52. Chlastáková – 6. Kristiansenová

Slavia: Votíková – Benýrová, Necidová, Budošová, Pincová (90. Houzarová) – Divišová, Pěničková (K) (90. Juračková), Bartovičová, Svítková, Chlastáková – Kožárová (81. Tomášková)

Brøndby:
Abelová – Nielsenová (K), Jansová, Larsenová, Seveckeová – Jensenová (55. Karstoftová), Christiansenová, Tavlo-Peterssonová – Lamtiová (36. Ringsingová), Kristiansenová, Sorensenová

ČK: Larsenová

Diváci: 1 802

Rozhodčí: Dalyová – O´Neillová, Sneydová



Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články