Skvělý obrat v první půli, Slávistky zvítězily v derby | SK Slavia Praha
Více

Skvělý obrat v první půli, Slávistky zvítězily v derby

PRAHA - Slávistky jsou opět o krok blíž k obhajobě titulu mistryň. V derby porazily Spartu 5:4 a uskočily jí na rozdíl pěti bodů. V zápase navíc předvedly skvělý obrat. I když po osmi minutách hry prohrávaly 0:2, do kabin už se šlo za veselejšího výsledku 3:2 a výhru už si naše ženy vzít nenechaly.
Liga žen vstoupila do své nadstavbové části, a zatímco slávistky zdolaly v prvním zápase Bohemians, Sparta pouze remizovala se Slováckem. Červenobílé ženy tak měly v případě vítězství příležitost svým pražským rivalkám odskočit na rozdíl pěti bodů.

Vstup do zápasu se jim nicméně vůbec nevyvedl. Neuplynulo ještě ani deset minut hry a už prohrávaly 0:2. V páté minutě se prosadila po přízemním centru z pravé strany Lucie Martínková, o tři minuty později pak přidala druhou branku Sparty Szewieczková, tentokrát po rohovém kopu.

Ze standardní situace se pak podařilo stáhnout náskok i slávistkám. Ve 23. minutě centrovala z trestného kopu Svitková na zadní tyč, hlavičku Necidové brankářka Sparty stihla vyrazit před sebe, Kožárová ale míč hlavou pohotově doklepla za její záda. Ve 34. minutě to byla Svitková, která zpracovala centr Bartovičové a hlavičkovala do prázdné branky.

Slávistkám se navíc ještě před poločasem podařilo utkání zvrátit na svou stranu. Ve 41. minutě se z rohového kopu prosadila Svitková a přidala svou druhou branku zápasu.

Sparta vyměnila o poločase brankářky, ale to sešívané nezastavilo. V 50. minutě se po centru z levé strany prosadila Cahynová. O pět minut později už po rohovém kopu a hlavičkovém zakončení Necidové vedly slávistky 5:2.

Soupeřky ale nechtěly dát Slavii výhru zadarmo, a tak byl ještě závěr zápasu hodně dramatický. Spartě stačilo pět minut, aby vstřelila dvě branky. Po rohu v 61. minutě dala gól hlavou Irena Martínková. Lucie Martínková se prosadila také hlavou v minutě šestašedesáté a už Sparta stáhla na 4:5.

Do konce zápasu byly k vidění i další povedené akce. V té slávistické Kožárová v samostatném úniku nahrála Juračkové, ta však napálila pouze tyč. V té sparťanské Vyštejnová ve vápně obešla obránkyni a nabídla míč Ireně Martínkové, která přestřelila branku.

Slávistky tak zvítězily po skvělém obratu zápasu s první půli 5:4 a jsou zase blíž k získání mistrovského titulu.

Trenér slávistek Anton Mišovec pak k utkání dodal: „Vstup do zápasu nám příliš nevyšel, nejprve jsme udělali chybu při bránění soupeřky a následně jsme inkasovali po rohovém kopu. Derby bylo netradiční v tom, že na obou stranách padlo mnoho branek po standardních situacích. Jsem velmi rád, že jsme silný tým, jak morálně, tak herně a ještě do přestávky se nám podařilo skóre otočit. Soupeř vystřídal brankářky, ale i tak jsme se dokázali dvakrát prosadit. To bylo pozitivní, následně jsme se ale nechali zatlačit a Sparta ze standardních situací snížila až na rozdíl jedné branky. Vyhráli jsme zaslouženě, protože jsme toto těžké utkání dokázali otočit a dotáhnout do vítězného konce.“

Slavia – Sparta 5:4 (3:2)

Branky: 34. a 42. Svitková, 23. Kožárová, 50. Cahynová, 55. Necidová – 5. L.Martínková, 8. Szewieczková, 61. a 66. I.Martínková

Slavia: Votíková - Tomášková (87. Němečková), Necidová, Budošová, Malinová (22. Divišová) - Bartovičová (77. Houzarová), Pěničková (73. Juračková), Cahynová, Svitková, Benýrová - Kožárová

Sparta:
Vaníčková (46. Sloupová) - Blažková (29. Krejčiříková), Bertholdová, Vyštejnová, Odehnalová - Bartoňová, I.Martínková, Szewieczková (67. Dědinová) - L.Martínková, Ringelová

ŽK: 18. Kožárová, 68. Necidová, 83. Cahynová - 21. Blažková, 35. Mocová, 40. Ringelová, 60. L.Martínková

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články