Šilhavý před BATE: Očekávání nám nohy nesváže | SK Slavia Praha
Více

Šilhavý před BATE: Očekávání nám nohy nesváže

PRAHA/EDEN - Slávisty čeká v úterý od 19 hodin skutečně ostrý vstup do sezony 2017/18. V Edenu přivítají v kvalifikaci o LM běloruského mistra BATE a kapacita přes 19 tisíc fanoušků bude zřejmě vyprodaná. „Skvělou atmosféru jsme si vyzkoušeli už během přípravných zápasů a věříme, že nás fanoušci budou povzbuzovat stejně jako v minulé sezoně,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý.
„Tlak je v takové chvíli v takovém klubu normální a my taky chceme postoupit, stejně jako naše vedení. Respektujeme ale sílu soupeře, má zkušený tým, každý rok jsou v evropských pohárech a teď jsou navíc rozehraní. Od konce března hrají soutěž a odehráli i druhé předkolo Ligy mistrů a postoupili. Určitě je to silný tým, ale my chceme postoupit,“ řekl na úvod Jaroslav Šilhavý.

„Každá porážka by byla zklamáním. Vnímáme, že kabina je napjatá jako my všichni v očekávání případného postupu. Ale všichni si uvědomujeme, o co jde, a věřím, že očekávání nám nebude svazovat nohy a neprojeví se na našem výkonu,“ pokračoval trenér.

Slabina soupeře? Nejsou vyzkoušení ve hře dozadu


„Nebudu odkrývat slabiny soupeře, ale doma posledních pět let vyhráli titul, prezentují se velmi dobře ve hře dopředu a mají výborně rychlostně vybavené hráče. Oproti tomu si myslím, že nejsou vyzkoušení ve hře dozadu. V domácí soutěži kralují, a tudíž v tomto ohledu nemají mnoho zkušeností. Dopředu vědí, co hrát, mají organizovaný tým. Ale věřím, že směrem k jejich hře dozadu najdeme správnou taktiku, bychom si vytvořili dobrý výsledek pro odvetu,“ doufá trenér Slavie.

„Pokud se nic nestane, tak jedenáctku, která zítra vyběhne, už máme v hlavě. Víme, jak do zápasu půjdeme. BATE bude čekat, budou chtít dát gól na půdě soupeře a my musíme tomuhle předcházet. Gól na půdě soupeře se samozřejmě počítá za dva. Líbilo by se mi, abychom neinkasovali a vyhráli, ale nechtěl bych podcenit sílu soupeře,“ zmínil Jaroslav Šilhavý ideální průběh zápasu.

Soupiska: Bez Sýkory a Hromady


„Na soupisce nejsou Sýkora a Hromada. Co se zbytku kádru týče, jsou tam drobné problémy, ale věřím, že budou všichni připraveni,“ pokračoval trenér o soupisce na důležitý zápas.

„Doma jsme si teď během dvou zápasů vyzkoušeli úžasnou atmosféru, věřím, že lidi přijdou, že nás poženou jako v minulé sezoně a že jim uděláme radost,“ zakončil trenér Šilhavý.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články