Šilhavý: Při výkonu jako ve druhém poločase můžeme doma postoupit | SK Slavia Praha
Více

Šilhavý: Při výkonu jako ve druhém poločase můžeme doma postoupit

NIKÓSIE/GMS STADIUM - Jaroslav Šilhavý nemohl do utkání s APOELem nasadit Dannyho a poprvé tak sáhl pro nováčka v sestavě Stocha. Taktické plány mu ale narušily dvě branky v úvodu zápasu. „Opět jsme si to ztížili a vezeme domů výsledek, který jsme nechtěli,“ mrzelo trenéra.
„Soupeř vstoupil do zápasu velice dobře a dostal se brzy do dvoubrankového vedení, což pro nás byla veliká sprcha. Ty branky, které domácí dali, navíc padly po našich hrubých chybách. My jsme zaspali začátek, stejně jako v Borisově, kde jsme inkasovali v úvodu poločasů. To se nám stalo i proti APOELu,“ litoval trenér Šilhavý nepovedeného úvodu zápasu.

„Byť to s mužstvem zatřáslo, tak jsme se hned zmátořili a myslím, že jsme domácí zatlačili a přehrávali jsme je, hlavně ve druhém poločase. Vytvářeli jsme si i tutové šance, bohužel gól se nám vstřelit nepodařilo. Opět jsme si to ztížili a vezeme domů výsledek, který jsme nechtěli,“ pokračoval Šilhavý.

Dá se dvougólové manko doma otočit? „Musím potom kluky pochválit. Myslím si, že makali do samého konce, rvali se o gól, který se nám nakonec vstřelit nepodařilo. Já věřím, že byť je APOEL silný soupeř a má zkušené hráče, kteří se nesesypou z cizího prostředí, tak když podáme výkon jako ve druhém poločase a proměníme nějaké šance, tak to můžeme zvládnout,“ věří trenér.

Slavii opět zápas zkomplikoval nevydařený začátek. „Těžko říct, čím to je. Bylo tu opět bouřlivé prostředí, diváci vytvořili doslova peklo. První gól padl po rohu pod jejich tribunou, takže to nás mohlo ovlivnit. U nás to funguje s fandy stejně. Pořád musíme sbírat zkušenosti, protože druhý gól jsme pak soupeři nabídli sami,“ ví Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní se museli obejít bez záložníka Dannyho, kterého nahradil nováček v sestavě Miroslav Stoch. „Dannyho jsme proti APOELU nechali odpočívat z preventivních důvodů. Prostě to nešlo. Nejsem schopen říct, jestli bude připraven na domácí zápas. Věřím ale, že to spolu s doktory zvládneme. Stoch se na začátku nemohl dostat na míč, nedostával balony do nohy. Ale postupem času ukazoval dobré vedení míče. Zakončení tam chybělo, nedostal se ke své střele, ale myslím, že to zvládl,“ hodnotil trenér novou posilu.

„Uděláme vše pro to, abychom dvojzápas otočili. Soupeř je silný a těžký, ale ve druhé půli se nám potvrdilo, že jsme je přehrávali. Měli jsme spoustu šancí a věřím, že jsme schopni doma góly vstřelit a postoupit,“ zakončil Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články