Šilhavý: Musíme umět potvrzovat roli favorita | SK Slavia Praha
Více

Šilhavý: Musíme umět potvrzovat roli favorita

PRAHA – Slavia získala pod trenérem Šilhavým 10 bodů ze čtyř utkání, v posledních třech navíc udržela čisté konto. I po vítězství s Karvinou si trenér uvědomoval, že sešívané ještě čeká hodně práce. „Musíme umět potvrzovat roli favorita. Zatím to je takové syrové, ale strhne to charakter,“ chválil, že je na čem stavět.
„Bylo to těžké utkání, chtěli jsme po derby potvrdit dobrý výsledek,“ zahájil tiskovou konferenci trenér Jaroslav Šilhavý a ocenil hru Karviné. „Musím vyzdvihnout výkon soupeře, hrál takticky, fotbalově, těžko jsme se do nich dostávali hlavně v první půli. Vítězství si cením. Karviná je nováček, je na vítězné vlně a hrají velmi dobře,“ pokračoval trenér.

Výkon sešívaných ale nebyl stoprocentní. „Kluci byli nervózní, nešly jim nohy, nebylo to ono,“ přiznal trenér. „V předfinální a finální fázi bylo málo pohybu, bylo nám velké hřiště, soupeř získával balony. Ale šli jsme si za třemi body a podařilo se. Kluci potvrdili, že je v týmu charakter. To je potřeba znovu vyzdvihnout, protože právě to je důležitý předpoklad pro to, abychom se posouvali výš,“ zdůraznil Jaroslav Šilhavý.

Vliv na psychiku mohlo mít vítězné derby, bylo potřeba tým zkoncentrovat na další duely. „Hráči jsou profíci. Derby bylo sice velký zápas, ale s hráči mluvíme, zdůrazňujeme, že je důležité nic nepodcenit. Pořádně jsme se připravili, ale když na hřišti nejdou nohy, je to znát. Hlava to ví, ale nohy… Je složité s tím pracovat. Uzpůsobili jsme hernímu zatížení také tréninky a asi to bylo dobře, utkání s Karvinou jsme zvládli,“ dodal trenér.

Slavia navíc ve středu sehrála pohárový zápas s Chrudimí. „Bylo to vidět i v Chrudimi. Dokud jsme nedali druhou branku, nebylo to ono. Kluci si byli vědomi, že je to stejně důležitý zápas jako předcházející derby, ale podvědomí je silné. Zdálo se mi, že jim nohy nešly, jak měly,“ zopakoval trenér.

Střídající Mešanovič opět rozhodl utkání. „Nebude navždy jen žolík, který bude střídat. Může se stát, že nastoupíme na dva útočníky. Jsem rád, že se k tomu takhle staví, tak by měl vypadat střídající hráč. Přijde a je ho plné hřiště,“ chválil slávistického střelce.

Trenér má v zápasech šťastnou ruku se střídáním. „Střídající hráči v Teplicích rozhodli, konkurence v týmu je dobrá a účinná. Vyprázdnila se nám marodka, máme 21 hráčů do pole, konkurence je ku prospěchu, můžeme si vybírat, byť někdo musí na tribunu,“ hovořil o situaci v kádru.

Hráči, kteří se do nominace nevešli, trénovali s juniorkou. „Pavel Řehák si chválil, jaká to byla jízda. Jeho kluci jen koukali,“ okomentoval spolupráci mezi týmy.

Kam se Slavia za poslední čtyři kola posunula? „Musíme ještě zapracovat, abychom se stali velkým týmem. Musíme umět potvrzovat roli favorita. Zatím to je takové syrové. Musíme umět hrát hrát do plných, přehrát soupeře i z bloku chodit do brejků. Nesmíme udělat chybu. Zatím je to takové kostrbaté, ale strhne to charakter. To je ohromné povzbuzení pro práci,“ těší ho přístup týmu.

Ligu opět přeruší reprezentační přestávka. „Asi sedm nebo osm hráčů bude pryč. Bude nás jen třináct, máme v plánu přípravný zápas se Žižkovem, budeme trénovat, ale s tímhle počtem nejde sehrát celý tým,“ mrzí trenéra.

Vložený přípravný zápas s Viktorií Žižkov sehraje Slavia ve středu 5. října od 11:00 na Střížkově.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články