Sešívaní třetí na Slavia International Cupu 2017 | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní třetí na Slavia International Cupu 2017

PRAHA/EDEN ARENA – V neděli vyvrcholil v Edenu druhý ročník Slavia International Cupu. Zisk zlatých medailí slaví po dramatickém penaltovém rozstřelu španělská Málaga CF. Stříbro bere West Ham. Slavia porazila v souboji o třetí místo Spartu, sešívaní tak slaví zisk bronzových medailí.
Slávisté si sobotním výkonem zajistili místo v semifinále, kde narazili na španělskou Málagu. Ta červenobílým unikla do dvougólového vedení a sešívaní dokázali jen snížit na 1:2. V druhém semifinále si West Ham poradil se Spartou, což znamenalo, že zápas o třetí místo bude mít extra náboj – na trávníku v Eden Aréně se sehraje derby.

„Odehráli jsme kvalitní zápasy a získali cenné zkušenosti, protože s těmito týmy moc nehrajeme. Mrzí nás semifinále s Málagou, ale musím uznat, že oni s tím míčem umějí více než my. Možná jsme byli v některých pasážích aktivnější, ale hraje se na góly a my jsme své šance, které nebyly úplně malé, neproměnili, což nás mrzí,“ hodnotil trenér sešívaných Petr Karoch.

V souboji o třetí místo fanoušci v Edenu v řádné hrací době branku neviděli, o bronzové příčce tak rozhodl penaltový rozstřel. Jakub Surovčík zaváhal pouze v první sérii a následně chytil tři pokutové kopy, čímž sešívaným zajistil bronzové medaile!

„Umíme hrát lépe, než jsme předvedli se Spartou. Gólman nás ale podržel v penaltovém rozstřelu, je to velká radost. Navíc každý slávista, když porazí Spartu, má velkou radost. Myslím, že to bylo i slyšet,“ usmíval se trenér.

Velkou motivací pro jeho tým byl i fakt, že si mohl zahrát v Eden Aréně. „Hráli jsme tu poprvé, je to pro kluky velký zážitek, hodně je to bere. Je to pro ně motivace, za nějaké tři čtyři roky by tu už mohli hrát,“ připomněl.

Zápasy o umístění:
Jiansu Suning – Hajduk Split 1:0 (Shi)
AKA St. Pölten – Shanghai Greenland Shenhua 0:4 (Ming, Shenji, Tao, Zhixin)
Čínský národní tým – Český národní tým 0:1 (Sedláček)
MŠK Žilina – Beijing Guoan 3:1 (2x Kaprálik, Mojžíš – Gao)
West Ham United – AC Sparta Praha 2:1 (Diallo, Swyer – Hložek)
SK Slavia Praha – Málaga 1:2 (Starý – Moroun, Gamez)

Zápasy o konečné umístění:
O 11. místo 14:00 – Hajduk Split – AKA St. Pölten 2:0 (Mamić, Unušić)
O 9. místo 14:00 – Jiangsu Suning – Shanghai Greenland Shenhua 1:2 PK (Shi – Shenji)
O 7. místo 15:00 – Beijing Guoan – Čínský národní tým 1:0 (Gao)
O 5. místo 15:00 – MŠK Žilina – Český národní tým 0:1 (Černý)

Finálové zápasy:
O 3. místo – SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:0 po pokutových kopech (2:1)
Finále – West Ham United – Málaga FC 0:1 po pokutových kopech (2:3)

Konečné umístění:
1. Málaga CF
2. West Ham United FC
3. SK Slavia Praha
4. AC Sparta Praha
5. Český národní tým
6. MŠK Žilina
7. Beijing Guoan
8. Čínský národní tým
9. Shanghai Greenland Shenhua
10. Jiangsu Suning
11. HNK Hajduk Split
12. AKA St. Pölten

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články