Sešívaní cestují na Kypr | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní cestují na Kypr

PRAHA – Sešívaní se v pondělí ráno sešli na Letišti Václava Havla, odkud odletí k úvodnímu utkání play-off Ligy mistrů. V úterý ve 20:45 českého času je čeká zápas s kyperským mistrem APOELem Nikósie.
Trenér Jaroslav Šilhavý po utkání s Jihlavou postrádá důležitý článek základní sestavy, s týmem na Kypr necestuje zraněný Simon Deli. „Dnes absolvuje podrobná vyšetření, na jehož základě uvidíme, jak na tom bude. Jirka Bílek s námi sice cestuje, ale také není k dispozici. Jede s námi jako taková morální podpora,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

V Praze zůstávají také Jasmin Ščuk a Marko Alvir. Kádr naopak doplnili uzdravení Jan Sýkora a Jakub Hromada i nováčkové Miroslav Stoch a Eduard Sobol. „Zatím nevíme, kterého dopíšeme na soupisku, ale čas máme do dnešní půlnoci,“ doplnil.

S jakým cílem jdou sešívaní do úvodního zápasu play-off? „Ambice jsou jednoznačně postup, zápas na Kypru bude jen poločas. Věřím tomu, že tam uhrajeme dobrý výsledek a potom se o to doma popereme. Vstřelený gól by byl hodně dobrý, budeme se snažit o co nejlepší výsledek,“ zdůraznil před odletem.

Slávisté začínají tentokrát na půdě soupeře. „Nechci říct, že to je výhoda, ale pokud bychom měli něco dohánět, je to vždy lepší před domácím publikem. Já ale věřím, že uděláme dobrý výsledek.“

Slávisty přivítají na Kypru vysoké teploty. „Čekáme, že tam bude tak o deset stupňů více, ale teď byla vedra i u nás. Připravujeme se na to celý týden pijeme hodně vody. Doufám, že se s tím všichni vypořádáme,“ říká záložník Tomáš Souček.

Co čekat od soupeře? „Jsou to Španělé, Brazilci, Portugalci, takže spíš takoví hračičkové. My to musíme zvládnout jako tým. Chceme dát branku a hlavně žádnou nedostat. Chtěli bychom odjet s výhrou, přál bych si tak 2:0.“

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články