Sedmnáctka je mistrem ligy! | SK Slavia Praha
Více

Sedmnáctka je mistrem ligy!

PRAHA - Slávistická sedmnáctka si nechala ty nejobtížnější zápasy na samý závěr sezony. V sobotu hostila doma třetí Hradec Králové a v případě vítězství měla jistý mistrovský titul. V předchozím kole navíc U17 úspěšně zdolala svého největšího rivala z Letné, který se tak musí spokojit s druhou příčkou. Oba duely sešívaní zvládli a radují se proto ze zisku mistrovského titulu.
Slávisté porazili Hradec Králové 2:1, když se nejprve v prvním poločase prosadil Vejvar. Ve druhé půli pak sešívané poslal opět do vedení z pokutového kopu Bucha a červenobílí už si tři body a mistrovský titul vzít nenechali.

Komentář trenéra Miroslava Jíry:

Sobotní dopoledne nás čekalo vyvrcholení celé mistrovské soutěže a nutno říci, že proti nám stál nejtěžší možný protivník. Tým Hradce Králové přivezl všechny nejlepší hráče a byl to zápas jako hrom. Od začátku měl zápas neskutečné tempo, k vidění byla celá řada soubojů a emoce byly na obou stranách. Na hráčích však byla vidět nervozita a hra nebyla ideální.

Postupně jsme však začali hrát aktivněji a presovat tým Hradce již na útočné polovině. Odměnou nám byla úvodní branka zápasu ve 29. minutě, kdy před brankářem soupeře zachoval chladnou hlavu útočník Vejvar a přeloboval ho. Nádherná branka a skvělý fotbalový moment. Výsledkem 1:0 první poločas skončil a bylo jasné, že to hradečtí jen tak nevzdají.

Ve druhém poločase jsme začali dělat v zadních řadách chyby a soupeř si začal vypracovávat šance. V 58. minutě pak Hradec zaslouženě vyrovnal na 1:1. Na kluky začala zřejmě dopadat tíha okamžiku a v tu chvíli bylo potřeba zvednout hlavy a začít více bojovat. Hrál se otevřený fotbal, který měl opravdu všechno: šance, souboje, emoce… prostě to, co k tak důležitému utkání patří.

V 71. minutě jsme se však odhodlali k útočné akci, na jejímž konci byl po centru do vápna faulován útočník Vejvar a následoval pokutový kop. Odpovědnost vzal na sebe záložník Bucha a penaltu chladnokrevně proměnil – bravo Pavle! Hektický závěr jsme naštěstí zvládli a brankář Přibyl byl opravdu vynikající, stejně jako Toman v první půli.

Musím opravdu vyzdvihnout hradecké kluky, ukázali se jako nejtěžší soupeř v soutěži. Přijeli perfektně připravení a vítězství proti nim jsme museli doslova urvat. Na závěr bych chtěl poděkovat svým fantastickým hráčům, kteří se celou sezónu řídili naším heslem: „nikdy se nevzdáváme!“

Vždy, když se lámal chleba, tak při sobě kluci stáli a odměnou jim je zasloužený mistrovský titul! Zasloužený proto, že jsme ve vzájemných zápasech vždy dokázali porazit nejtěžší soupeře v soutěži – Hradec a Spartu. Chtěl bych také poděkovat svému úžasnému realizačnímu týmu a všem fanouškům, kteří nám až do posledního zápasu věřili.

Titul bych chtěl od srdce věnovat svým dvěma přátelům, kteří už mezi námi nejsou: pánům Miloši Dalibovi a Milanovi Zajíčkovi, kteří mě toho hodně naučili a vždy při mě stáli! Doufám, že se z nebíčka teď radují s námi a mají radost jako my všichni! Kluci, oslavovat ale moc nebudeme, protože hned od pondělí nám začíná příprava na prestižní mládežnický fotbalový turnaj All Stars Cup.

Náš úspěch je myslím tou nejlepší pozvánkou na tento úžasný mezinárodní fotbalový turnaj v Edenu. Všechny fanoušky tak zvu do Edenu příští víkend jménem mistrovské Slavie U 17!

Navštivte přímo stránku Slavie U17 a podívejte se například na sestřih z posledního zápasu sezony.



Ahoj Fans ✌️Přidávám pozápasové video kdy jsme porazili Hradec Králove 2:1 a stali se tak ‼️Mistry Ligy‼️ Děkuju kluci!!⚽️❤️

Posted by Alex Král on 6. červen 2015

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články