Sedmnáctka dominovala na Moravě, U19 padla s Frankfurtem | SK Slavia Praha
Více

Sedmnáctka dominovala na Moravě, U19 padla s Frankfurtem

RAKVICE/PRAHA - Slávistická sedmnáctka se představila na memoriálu Františka Harašty v jihomoravských Rakvicích a s přehledem turnaj vyhrála. Naopak Slavii U19 se nedařilo na pražském CEE Cupu, po smolné prohře s Frankfurtem o medaile hrát nebude.
Slavia U17 se od 22. do 24. července představila na Memoriálu Františka Harašty na jižní Moravě po náročném soustředění v Ústí nad Orlicí a trenér Jíra tak měl k dispozici pouze čtrnáct hráčů včetně dvojice brankářů. "Kluci od prvního až do posledního zápasu předváděli gólové hody," těšilo ale trenéra U17 Miroslava Jíru.

"Hráli jsme náročný a především ofenzivní kombinační fotbal, který se divákům včetně reprezentačních trenérů musel líbit. Turnaj se nám povedl i z hlediska individuálních ocenění, neboť se náš útočník Daniel Krejdl stal s 5 brankami nejlepším střelcem turnaje a brankář R. Přibyl získal individuální ocenění za to, že jako jediný brankář na turnaji neinkasoval," pokračoval Jíra hodnocením výkonu svých svěřenců.

Turnaj nakonec skončil jednoznačnou výhrou sešívaných 3:0 nad reprezentačním výběrem ČR do 16-ti let. Pozitivním faktem je také to, že slávisté na turnaji neztratili ani jeden bod.

"Klukům bych chtěl touto cestou vyseknout poklonu za skvělý týmový výkon a především za to, že jsme všem ukázali technický a kombinační fotbal, který bychom si přáli v sezóně praktikovat," poděkoval trenér Jíra svému týmu.

Slavia U 17 - Zbrojovka Brno 4:0 (Krejdl, Král, Kovařík, Vejvar)
Slavia U17 - Hradec Králové 3:0 (2x Krejdl, Pek)
Slavia U17 - Výběr U16 reprezentace Morava 3:2 (Vejvar, Krejdl, Bucha)
Slavia U17 - Výběr reprezentace ČR U16 3:0 (Žežulka, Krejdl, Vejvar)

Kádr Slavie na turnaji: Přibyl R., Levíček V., Pek O., Stropek D., Vyskočil F., Kaník M., Pardubský V., Král A., Bucha P., Žežulka O., Souček D., Kovařík P., Krejdl D. a Vejvar J.

U19 na CEE Cupu o medaile hrát nebude

Slávistická devatenáctka bohužel na loňské druhé místo z mezinárodního Generali CEE Cupu nenaváže. Po středeční remíze s maďarským týmem Vasas Kubala 1:1 měli slávisté postup ze skupiny ve svých rukou. K vítězství ve skupině jim stačilo porazit německý F.S.V. Frankfurt. Sešívaní vedli v zápase zásluhou Batky a Vavrouše už 2:0, soupeři se ale povedlo srovnat a brankou v nastaveném čase rozhodl německý celek o svém vítězství 3:2. Slavia tak končí ve své skupině na třetím místě.


Výsledky Slavie U19 na CEE Cupu:
Slavia - Vasas Kubala Akadémia 1:1. Branky: Batka - Kubicza
Slavia - F.S.V. Frankfurt 2:3. Branky: Batka, Vavrouš - 2x Nahom, Onur

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články