Se Slavií se připravuje Levan Kenia z Gruzie | SK Slavia Praha
Více

Se Slavií se připravuje Levan Kenia z Gruzie

PRAHA – Do Slavie zamířil na testy gruzínský ofenzivní záložník Levan Kenia. Naposledy hrál v německé Fortuně Düsseldorf a s týmem Miroslava Beránka se bude připravovat do konce týdne.
Levan Kenia se narodil 18. října 1990, v sobotu tedy oslavil čtyřiadvacáté narozeniny. Na svůj věk má ale bohatý fotbalový životopis. V lednu 2008 totiž přestoupil z Lokomotivy Tbilisi do Schalke 04. Hned v roce 2008 si ještě jako sedmnáctiletý připsal debut v A-týmu německého klubu, když nastoupil v tehdejším Poháru UEFA proti Apoel Nikósie. Zajímavostí je, že ve 14 letech byl na testech v FC Barcelona.

Na jaře 2009 poprvé okusil atmosféru Bundesligy, když nastoupil do duelu Schalke 04 – Karlshruher. Za Schalke celkem nastoupil k 11 duelům, v létě 2012 následně přestoupil do ukrajinského týmu Karpaty Lvov. Během sezony na Ukrajině nastoupil Levan Kenia k 20 zápasům, ve kterých vstřelil tři góly.

Před rokem v létě se gruzínský reprezentant, který si debut za národní tým připsal už v šestnácti letech a od roku 2007 nasbíral 23 startů, vrátil zpět do Německa. Jeho novým klubem byl Fortuna Düsseldorf, kde se stal spoluhráčem Martina Latky. Od léta 2014 je volným hráčem.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články