Remízová premiéra Jaroslava Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Remízová premiéra Jaroslava Šilhavého

TEPLICE - V prvním zápase pod jeho vedením dokázali sešívaní otočit průběh utkání, nakonec však v Teplicích remizovali 2:2. „Myslím, že nám v závěru chyběla zkušenost. Ale pokud budou kluci pracovat jako v tréninku, věřím, že budeme stoupat,“ hodnotil zápas trenér Jaroslav Šilhavý.
Trenér Jaroslav Šilhavý má za sebou debut na slávistické lavičce. „Musím za prvé složit kompliment Teplicím, protože výborně rozjely ligu, porazily nás na Dukle a hrají velmi dobře. Dostávají málo branek, je to dobře organizované mužstvo. My jsme sem sice jeli s respektem, ale také s odhodláním, že chceme zvítězit. Bod musíme brát s pokorou, protože zápas probíhal v takových sinusoidách,“ načal své pozápasové hodnocení.

Jak zápas probíhal? „Myslím, že jsme do utkání vstoupili velmi dobře, měli jsme dvě nebo tři tutové šance, které jsme bohužel nevyužili. Od pětadvacáté minuty převzali produktivitu domácí. Byli protivní tím svým rychle dopředu, nahoru. Nakonec nám bohužel dali šťastnou tečovanou branku,“ mrzel ho závěr první půle.

Ve druhém poločasu se Slavii podařilo utkání otočit. „Ve druhé půli jsme trochu přeskupili sestavu, což se nám vyplatilo. Šli jsme do vedení, bohužel jsme ho zase takovou nešťastnou tečovanou brankou ztratili. Ale musím přiznat, že jsme tam pak vyrobili ještě jednu hrubku, po níž šel Potočný sám ze strany. Takže musíme ten bod přijmout s pokorou,“ okomentoval výslednou remízu trenér.

Jaroslav Šilhavý už se v probíhajícím ročníku jednou s Teplicemi střetl. „Není standardní hrát s jedním týmem v rámci šesti kol dvakrát. Informací jsme měli víc, ale ty máme i o jiných soupeřích. Velmi dobře se známe. Chtěli jsme nicméně eliminovat jejich silné stránky,“ prozradil.

Co byla silná stránka soupeře? „Mají zkušené, mladé, rychlostní hráče. Hrají jednoduchý fotbal a zdravě agresivně. Není na ně tlak, že musí hrát kombinačně, i když to umí. Jejich největší deviza je rychlý protiútok a standardní situace. Ale pokud jsou silní při standardkách, musíme si ohlídat signály, které používají. Ale když se prosadí hlavou, je to složité, byť o tom víte. Je to důležité ubránit,“ dodal.

Následně ohodnotil i výkon svého týmu. „Jsme na začátku cesty, hráče známe zatím jen zvenku fotbalově. Říkal jsem, že rozhodne charakter, a ten tam částečně byl. Myslím, že pak nám chyběla zkušenost. Nebylo to tak kompaktní, abychom zkušeně dohráli závěr, když jsme otočili na 2:1. Trochu mi vadilo, že to bylo rozházené. Ale pokud budou kluci pracovat jako v tréninku, věřím, že budeme stoupat,“ doufá.

Při střídání měl Šilhavý šťastnou ruku, trio čerstvých hráčů se podílelo na obou brankách. „Hráči z lavičky tam jdou, aby hru oživili. Když to takhle dopadne, je to příjemnější. Je to povzbuzení, ale moc vážně bych to nebral. Byl to náš první společný zápas, nechci kritizovat hráče, kteří šli dolů. Prostě jsme se pro to rozhodli, ale z jednoho zápasu závěry dělat nebudeme. Uvidíme, jak kdo bude pracovat na tréninku, podle toho vybereme sestavu pro příště,“ dává trenér příležitost všem.

Mezi tyče se vrátil Jiří Pavlenka. „Pavlenka měl výborně zákroky a dostal dvě nešťastné branky. Neočekáváme, že by měla nastat změna,“ okomentoval post brankáře trenér.

Pozornost přítomných žurnalistů se obrátila také na Gina van Kessela. „Hrál slovenskou ligu, kde sázel gól za gólem, viděl jsem ho osobně. Možná si musí ještě zvyknout. Nechci snižovat kvality slovenské ligy, ale myslím, že je níž než ta česká. Všichni jsme tu za klub, což je na prvním místě. Nebudu mít problém nějakého hráče nepostavit. Budeme se snažit, abychom byli úspěšní,“ hlásí Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články