První reprezentační zkušenosti pro Jakuba Kopáčka a Lukáše Hroníka | SK Slavia Praha
Více

První reprezentační zkušenosti pro Jakuba Kopáčka a Lukáše Hroníka

PRAHA - První reprezentační sraz čekal tým U14, do kterého Slavia poslala dva hráče – Jakuba Kopáčka a Lukáše Hroníka. Oba ve Slavii hrají za tým U14, který nyní vede nadstavbovou část. Na turnaji v Nizozemsku odehrála reprezentace U14 tři zápasy.
V prvním zápase proti Japonsku, který český tým prohrál 1:3, odehrál Jakub Kopáček druhý poločas, Lukáš Hroník přišel na hřiště v 54. minutě.
Druhým soupeřem bylo domácí Nizozemsko, tento zápas odehrál Jakub Kopáček celý, Lukáš Hroník odehrál 60 minut. Zápas skončil prohrou české reprezentace 1:8.

V posledním zápase proti Turecku odehráli oba naši reprezentanti celé utkání a naši mladíci prohráli těsně 1:0.

„Byl to můj první reprezentační sraz. Dříve jsem hrál za pražské výběry. Odtamtud jsem také znal další hráče z reprezentace,“ hodnotil svůj první reprezentační sraz Lukáš Hroník. Ten si současně pochvaluje dosavadní vývoj sezóny za Slavii: „Máme skvělý tým, jsme rádi, že nyní vedeme ligu, ale ještě není konec, musíme makat až do konce.“

„Za největší dosavadní mezinárodní zápasy za Slavii považuji výhru 4:3 nad Realem Madrid nebo také výhra nad Dortmundem. Ale těch zápasů proti silným zahraničím týmů bylo více,“ popsal své dosavadní mezinárodní zkušenosti Hroník.

Zápasy za reprezentaci hodnotil také Jakub Kopáček: „Všechny zápasy byly pro nás se špatným koncem, ale zkušenost hrát proti takovým hráčům je k nezaplacení. První a druhý zápas se nám vůbec nepovedl a sehranost byla velmi malá, třetí zápas proti Turkům byl náš výkon z naší strany bojovný a nechtěli jsme odjet se všemi prohrami, ale zápas jsme nakonec prohráli 1:0, ale od nás to byl velmi sympatický výkon, za který jsme byli všichni rádi.“

Byť to byly i pro Kopáčka první starty za reprezentaci, s týmy ze zahraničí se utkal již v dresu Slavie: „Se Slavií jsme byli už na spoustě turnajů a hráli jsme proti výborným týmům, ale na co doopravdy nejradši vzpomínám, je zápas proti Borussii Dortmund, kde jsme sice remizovali, ale dříve patřil tento tým k nelepším týmům ročníku 2002 v Evropě a všichni jsme odvedli ten nejlepší výkon.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články