Příprava se povedla, ale nepřeceňujeme ji, shodlo se vedení | SK Slavia Praha
Více

Příprava se povedla, ale nepřeceňujeme ji, shodlo se vedení

PRAHA - Slavia vstupuje do nového ročníku už za dva dny. Zástupci klubu i týmu tak v Edenu představili své vize pro nadcházející ročník. Generální ředitel David Trunda prozradil, jaké kroky slávisty čekají, sportovní ředitel Josef Jinoch pak poodhalil, jak to vypadá se změnami v kádru.

Generální ředitel David Trunda: Chceme zapojovat odchovance

Generální ředitel David Trunda na tiskové konferenci před novým ligovým ročníkem prozradil, že by se nerad pouštěl do velkého hodnocení. „Je krátká doba, abych vynášel nějaká hodnocení, ale událo se toho hodně. Děláme postupné dílčí kroky a držíme se plánu. Jednou fází je stabilizace samotného klubu, musíme vyřešit insolvenční řízení. Cílem je i ekonomická stabilita klubu, abychom naplnili rozpočet a ukázali svým partnerům, že změny, které chystáme, budou dlouhodobě funkční. Momentálně ale nic nebrání obvyklému chodu klubu,“ okomentoval současnou situaci.

Pak už se věnovat sportovní stránce klubu. „Sportovní ředitel Josef Jinoch a trenér Dušan Uhrin utvářejí A tým, aby byl start do ligy co nejlepší. Máme za sebou kvalitní přípravu a kvalitní soustředění v zahraničí. Doufám, že vše jde podle plánu. Podařilo se nám zapojit dvanáct odchovanců do přípravy, což byl také jeden z našich cílů a chceme s akademií spolupracovat dál,“ ukázal cestu, kterou plánuje Slavia jít.

Sportovní úsek také vytvářel nový hráčský kádr. „Trenér spolu se sportovním ředitelem také vyhodnotil přínos hráčů a došlo i částečně k obnově týmu. Naším třetím bodem v krátkodobých změnách byly změny v akademii, kde se nám podařilo navázat na předchozí práci a vhodně doplnit a nastavit celý projekt fungování akademie,“ dodal David Trunda.

Změny ale ještě nejsou u konce. „Čekají nás další korky, které jsou nastavené tak, abychom mohli bojovat o nejvyšší příčky. Doufám v nejlepší umístění,“ zakončil generální ředitel.

Sportovní ředitel Josef Jinoch: Stále přemýšlíme o změnách

Sportovní ředitel Josef Jinoch nechtěl přeceňovat povedenou přípravu. „Příprava je jen příprava, uvidí se až podle výsledků v soutěži,“ je mu jasné. I on je novou posilou sportovního úseku. „Plynule jsem přešel z jednoho klubu do jiného, ale pro Slavii pracuji se vší vervou. Doufáme, že se výsledky naší práce zúročí,“ věří.

V A týmu došlo v létě ke změnám v hráčském kádru a o dalších se spekulovalo. „Co se týče odchodu Zmrhala se Škodou, nemáme v současné době na stole žádnou konkrétní nabídku. Naopak co se týče nových posil, v cestě stojí jen administrativa, která je zdlouhavá. Věřím ale, že do začátku ligy bude vše dořešené. Miljan Vukadinovič by měl být zaregistrován, u Radka Voltra čekáme na nějaké podpisy a dnes máme schůzku s Jabloncem, kde by se měl dořešit Tomáš Jablonský,“ prozradil.

Změny ale ještě nejsou definitivní. „Stále přemýšlíme o změnách, budeme se o to snažit. Trvá například náš zájem o Michala Frydrycha z Baníku, stále se ale nemůžeme dohodnout,“ nebrání se sportovní ředitel novým posilám.

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články