Pozvánka na řádnou valnou hromadu | SK Slavia Praha
Více

Pozvánka na řádnou valnou hromadu

Představenstvo akciové společnosti SK Slavia Praha - fotbal a.s., IČO: 639 99 609, se sídlem Praha 10, U Slavie 1540/2a, PSČ 100 00, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 3541 (dále jen „Společnost“), svolává v souladu s ustanovením článku 5 odst. 2 stanov Společnosti a ustanoveními § 402 odst. 1 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (dále jen „ZOK“), řádnou valnou hromadu Společnosti, která se bude konat
dne 23. 9. 2014 od 10:00 hod. v konferenčních prostorách Exe Iris Hotel na adrese Vladivostocká 2, 100 00 Praha 10, přičemž zápis do listiny přítomných akcionářů započne od 9:00 hod.

Pořad jednání valné hromady Společnosti:
1. Zahájení valné hromady a volba orgánů valné hromady;
2. Schválení jednacího řádu valné hromady;
3. Rozhodnutí o podřízení Společnosti zákonu č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech, jako celku a o změně stanov Společnosti v souvislosti s přizpůsobením stanov úpravě uvedeného zákona;
4. Schválení Řádu odměňování členů orgánů Společnosti;
5. Odvolání členů dozorčí rady Společnosti;
6. Volba člena dozorčí rady Společnosti;
7. Rekapitulace výsledků hlasování a závěr valné hromady.

Návrhy usnesení valné hromady a odůvodnění:
Představenstvo společnosti jako svolavatel valné hromady navrhuje, aby valná hromada přijala tato usnesení:

2. Schválení jednacího řádu valné hromady
„Valná hromada schvaluje jednací řád valné hromady ve znění návrhu představenstva společnosti, které tvoří přílohu č. 1 pozvánky na řádnou valnou hromadu.“
Odůvodnění představenstva: Jednací řád je schvalován z důvodu úpravy procesní stránky valné hromady, tedy například o průběhu hlasování, způsobu podávání protinávrhů, připomínek či vznášení dotazů, možnostem opuštění sálu, v němž se valná hromada koná atd.

3. Rozhodnutí o podřízení Společnosti zákonu č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech, jako celku a o změně stanov Společnosti v souvislosti s přizpůsobením stanov úpravě uvedeného zákona

„Společnost se podřizuje zákonu č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech, jako celku (zákon o obchodních korporacích). Stanovy společnosti se mění tak, že s účinností ode dne, kdy bude zveřejněn zápis o podřízení Společnosti zákonu o obchodních korporacích jako celku v obchodním rejstříku způsobem umožňující dálkový přístup podle zákona o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob, se dosavadní znění stanov nahrazuje novým zněním podle návrhu představenstva společnosti, který tvoří přílohu č. 2 pozvánky na řádnou valnou hromadu, a který byl uveřejněn na internetových stránkách společnosti.“
Odůvodnění představenstva:
Podřízení zákonu o obchodních korporacích jako celku je pro společnost výhodné vzhledem k právní jistotě vztahů uvnitř společnosti i jednání Společnosti navenek. Společnost v případě podřízení ZOK nebude dále nucena řešit dichotomii právní úpravy obchodního zákoníku a zákona o obchodních korporacích. Společnost bude moci využít i některých novinek, které se sebou přináší rekodifikace soukromého práva. S ohledem k navrženému podřízení Společnosti ZOK vyvstává nutnost upravit stanovy Společnosti. Představenstvo Společnosti s ohledem na výše zmíněné připravilo balíček změn stanov Společnosti a nové úplné znění stanov, spočívající především na zohlednění nově povinných náležitostí stanov (výběr vnitřní struktury společnosti, počet hlasů spojených akcií atd.), dále vypuštění pasáží, které nově nemusí být ve stanovách (správce vkladu, rozložení úpisu akcií atd.), vypuštění odkazů na obchodní zákoník a konečně vypuštění některých pasáží, které doslovně citují ustanovení zákona. Představenstvo dále navrhuje vypustit ustanovení týkající se rezervního fondu, jenž dle ZOK již nemusí být povinně zřizován. Představenstvo navrhuje dále po projednání problematiky s majoritním akcionářem změnu počtu členů dozorčí rady, nově by měla být dozorčí rada jednočlenná, opatření je navrhováno z důvodu zvýšení operativnosti fungování dozorčí rady při její dozorčí a kontrolní činnosti. Jedná se o rozhodnutí, k jehož schválení je zapotřebí 2/3 hlasů přítomných akcionářů.

4. Schválení Řádu odměňování členů orgánů Společnosti 

„Valná hromada schvaluje Řád odměňování členů orgánů Společnosti ve znění navrženém představenstvem Společnosti, které tvoří přílohu č. 3 pozvánky na řádnou valnou hromadu.“
Odůvodnění představenstva:
ZOK stanovuje povinnost Společnosti upravit vztahy mezi členy orgánů a Společností do stavu souladného se ZOK. ZOK nabízí několik alternativ, jakým způsobem lze tyto vztahy upravit. Společnost je oprávněna s členy orgánů uzavřít smlouvu o výkonu funkce, rozhodnout o odměnách členů orgánu vnitřním předpisem schválením valnou hromadou, a/nebo rozhodne valná hromada o odměnách členů orgánů pro konkrétní případ (ad hoc). Představenstvo rozhodlo, že nejvhodnějším instrumentem je forma vnitřního předpisu, a proto navrhuje přijmout „Řád odměňování členů orgánů“. Výhodou navrhovaného řešení je fakt, že platnost vnitřního předpisu není vázána na konkrétní osobu člena orgánu, a valná hromada nebude tedy povinna schvalovat s každou změnou člena orgánu novou konkrétní smlouvu o výkonu funkce.

5. Odvolání členů dozorčí rady

„Valná hromada odvolává z funkce členy stávající členy dozorčí rady společnosti, kterými jsou p. Jiří Hodač, p. Kamil Kocourek a p. Vlastislav Přeček.“
Odůvodnění představenstva: Vzhledem ke snížení počtu členů dozorčí rady Společnosti navrženého v rámci změn stanov, představenstvo Společnosti navrhuje odvolat dozorčí radu jako celek a dále jmenovat jediného člena dozorčí rady.

6. Volba člena dozorčí rady

„Valná hromada volí do funkce člena dozorčí rady p. Kamila Kocurka, narozeného 26. 2. 1966, bytem Ostrava, Sestupná 703/14, Bartovice, PSČ: 250 73.“
Odůvodnění představenstva:
Vzhledem k faktu, že představenstvo navrhuje v předchozím bodě odvolat členy dozorčí rady, musí být jmenován nový člen dozorčí rady. Představenstvo do této funkce navrhuje jmenovat p. Kamila Kocurka v současné době člena dozorčí rady.

Osoby oprávněné účastnit se valné hromady
V souladu s ust. § 265 odst. 1 ZOK se má za to, že akcionářem, a tedy osobou oprávněnou účastnit se a hlasovat na valné hromadě, je osoba zapsaná v seznamu akcionářů, jiným osobám nebude umožněno účastnit se valné hromady.
Taktéž nebude umožněno zúčastnit se valné hromady akcionářům, kteří jsou v prodlení s výměnou akcií, tedy akcionářům, kteří nepředložili akcie ve formě na majitele k jejich výměně za akcie ve formě na jméno, a to na základě výzvy k jejich výměně uveřejněné na stránkách www.slavia.cz dne 1. 4. 2014 a v obchodním věstníku dne 7. 4. 2014, a to v souladu s ust. § 3 odst. 1 zákona o transparentnosti akciových společností. Akcionář je oprávněn vyměnit akcie na majitele a sdělit Společnosti údaje nezbytné pro zápis do seznamu akcionářů v době a v místě stanoveném ve výzvě.
Důrazně tedy vyzýváme akcionáře, aby si Do dne konání valné hromady zajistili výměnu akcií a svůj zápis v seznamu akcionářů, pokud tak již neučili.

Zápis do listiny přítomných akcionářů
Akcionář fyzická osoba se prokáže svoji totožnost předložením průkazu totožnosti.

Je-li akcionářem právnická osoba, pak se osoba oprávněná jednat za právnickou osobu prokáže průkazem totožnosti, předloží originál nebo úředně ověřenou kopii výpisu z příslušného veřejného rejstříku právnických osob, staršího nikoliv více než pět (5) dnů přede dnem konání valné hromady, prokazujícího oprávnění zástupce jednat za právnickou osobu.

Je-li akcionář zastoupen zmocněncem, prokáže se zmocněnec průkazem totožnosti a předloží písemnou plnou moc k tomu, že může na valné hromadě Společnosti vykonávat akcionářská práva za akcionáře. Z plné moci musí dále vyplývat, zda je udělena pro jednu nebo více valných hromad. Zmocněnec je povinen oznámit v dostatečném předstihu před konáním valné hromady akcionáři veškeré skutečnosti, které by mohly mít pro akcionáře význam při posuzování, zda v daném případě hrozí střet jeho zájmů a zájmů zmocněnce.
Po prokázání totožnosti bude akcionář zapsán do listiny přítomných akcionářů a budou mu předány hlasovací lístky.

Představenstvo Společnosti akcionářům dále oznamuje, že:
návrh jednacího řádu řádné valné hromady,
návrh změn Stanov a jejich úplné nové znění, a
návrh Řádu o odměňování členů orgánů
jsou akcionářům k nahlédnutí v sídle Společnosti, a to po dobu 30 dnů přede dnem konání řádné valné hromady (tj. ode dne 22. srpna 2014). Nahlédnutí je možné každý pracovní den od 9:30 do 11:00 a od 13:00 do 14:30 hod. Kontaktní osobou je paní Jaroslava Šmídová, kancelář ve 2. patře sídla Společnosti (multifunkčního areálu EDEN) označená jako pokladna. Přístup do sídla Společnosti je zajištěn přes VIP recepci.

Práva a povinnosti akcionáře
V souladu se stanovami Společnosti a zákonem je akcionář oprávněn účastnit se řádné valné hromady, hlasovat na ní, má právo požadovat a dostat na ní vysvětlení záležitostí týkajících se Společnosti, které jsou předmětem jednání řádné valné hromady a uplatňovat návrhy a protinávrhy, přičemž nejprve se hlasuje o protinávrzích. Akcionář je povinen doručit písemné znění svého návrhu nebo protinávrhu Společnosti ve lhůtě přiměřené před stanoveným dnem konání valné hromady.

Počet hlasů akcionáře se řídí jmenovitou hodnotou jeho akcií. Jedna akcie o jmenovité hodnotě 78,- Kč představuje 1 hlas. Jedna akcie o jmenovité hodnotě 1.560,- Kč představuje 20 hlasů. Jedna akcie o jmenovité hodnotě 7.800,- Kč představuje 100 hlasů a jedna akcie o jmenovité hodnotě 390.000,- Kč představuje 5.000 hlasů.

Výdaje spojené s účastí na valné hromadě si hradí každý akcionář sám.
Dovolujeme si dále upozornit akcionáře, že součástí navrhovaného jednacího řádu řádné valné hromady je ustanovení v tomto znění:
„V průběhu valné hromady je zakázáno pořizovat jakékoliv zvukové, obrazové či jiné záznamy. Rovněž je zakázáno vyhotovovat kopie či jiné záznamy o podobě, formě a obsahu hlasovacích karet či jiných dokumentů, ke kterým mají osoby účastnící se valné hromady přístup.“

Přílohy:
1) Návrh jednacího řádu;
2) Návrh nového znění stanov;
3) Návrh řádu odměňování členů orgánů.

V Praze dne 20. srpna 2014
Představenstvo SK Slavia Praha - fotbal a.s.
 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články