Povedený zápas, těšilo střelce Škodu a Frydrycha | SK Slavia Praha
Více

Povedený zápas, těšilo střelce Škodu a Frydrycha

BRNO – Svým premiérovým gólem v červenobílém dresu navýšil vedení nad Zbrojovkou Brno o dvě branky. Zhruba po hodině hry si Michal Frydrych naběhl na Hušbauerův centr ze standardní situace a hlavou se trefil přesně ke vzdálenější tyči.
„V kabině si vždycky říkáme, že do toho musíme jít hned od začátku. Jsme samozřejmě rádi, že se nám to povedlo, protože vstup do tohoto zápasu byl pro nás hodně důležitý,“ těšilo slávistického obránce. I díky jeho trefě se Slavia posunula na třetí místo v tabulce před Spartu a Zlín.

„Na posun tabulkou jsme úplně nemysleli. Spíš jsme si říkali, že by byla velká škoda, kdybychom zahodili práci, kterou jsme tady společně rozjeli. Nechceme zbytečně ztratit žádný zápas, šli jsme do toho s tím, že utkání chceme vyhrát, to se nám povedlo a jsme za to moc rádi,“ uzavřel
Michal Frydrych.

Milan Škoda si nejprve připsal asistenci u druhého gólu, když hlavou sklepl míč Tondovi Barákovi. Poté v 66. minutě pečetil čtvrtým gólem vítězství Slavie.

„Hušby to tam dal krásně na zadní a Dušan mi to sklepnul, já jsem to trefil vzduchem... Máte pravdu, byl to hezký gól,“ usmíval se po utkání Milan Škoda.

Slavisté v Brně natáhli vítěznou sérii už na pět zápasů, díky inkasované brance nicméně přišli o dlouhou sérii neprůstřelnosti.

„Je důležité, že jsme dali více gólů než soupeř, takže nás to zase tolik netrápí. Ale samozřejmě si to v klidu rozebereme, kde se stala chyba. Na druhou stranu, když jsme dnes dali tolik gólů, tak nás teď jeden inkasovaný nerozhodí,“ doplnil slávistický kanonýr.

Sešívaným se opět více výsledkově vydařil druhý poločas. „Dali jsme během něj tři góly, to je určitě skvělé. Myslím si, že i naše hra měla určité parametry, jsem moc rád, že se nám teď daří,“ uvedl Milan Škoda, který se na hřišti už popáté setkal v roli soupeře se svým mladším bratrem Michalem.

„Bavili jsme se spolu na konci na hřišti, říkal jsem mu, že odehrál dobrý zápas, dal tam krásnou přihrávku na jejich vyrovnávací gól,“ vysekl poklonu bratrovi Milan Škoda.

„V Brně se nám posledních pár let moc nedařilo, jsme určitě všichni moc rádi, že jsme to tady zvládli takovým způsobem. Momentálně se nám daří, to je dobrá zpráva, pomalu jdeme nahoru, věřím, že nám to vydrží,“ uzavřel slávistický útočník. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články