Postup od nás čekal každý, je to úleva, říká Laštůvka | SK Slavia Praha
Více

Postup od nás čekal každý, je to úleva, říká Laštůvka

BORISOV - Inkasoval sice na začátku obou poločasů, dalšími skvělými zákroky ale pomohl Slavii udržet v Borisově postupový výsledek 1:2. „V prvním poločase jsme dostali hloupý gól po mé chybě," uznal gólman Jan Laštůvka. „Postup je ale velká úleva, každý to od nás čeká," dodával slávistický brankář.
„Na nás všech je vidět, že postup je velká úleva. Byli jsme nervózní, chtěli jsme jít dál a věděli jsme, že to od nás každý čeká,“ řekl Laštůvka po skončení zápasu.

„V prvním poločase jsme dostali hloupý gól po mé chybě, možná jsem tam nemusel jít. Měli jsme celkově špatné postavení. Byl to obyčejný odkop a dostaneme z toho gól,“ popisoval gólman Slavie situaci z páté minuty zápasu.

„Nepoložilo nás to a ke konci první půle jsme vyrovnali. Už jsme mysleli, že to dohrajeme v klidu, ale po přestávce jsme hned dostali gól. To by zamávalo i s většími týmy. BATE je zkušený tým, dostali nás pod tlak, ale zaplaťpánbůh jsme to zvládli,“ dodal pětatřicetiletý gólman.

S postupem do 4. předkola a jistotou účasti minimálně v Evropské lize se ale Slavia spokojit nechce. „Náš sen je Liga mistrů a chceme pro to udělat vše. Tlak bude pořád, Slavia byla mistr a bude na ni tlak v lize i pohárech. Možná budeme trochu uvolněnější, ale ještě nejsme spokojeni, že jsme v Evropské lize,“ popisuje brankář, který v Borisově inkasoval první soutěžní branky v dresu Slavie.

Soupeře pro play off si Laštůvka netroufne tipovat. „Soupeři jsou strašně vyrovnaní. Někdo si myslel, že přes BATE prostě musíme projít, ale všichni jsme viděli, že je to zkušené mužstvo, které hrálo opravdu dobře. Že to budeme mít lehké, to jsem si nemyslel ani náhodou,“ uvedl Laštůvka.

A co udělat pro úspěšný poslední krok do vysněné Ligy mistrů? „Proti BATE jsme opravdu nehráli to, co bychom chtěli hrát. Můžeme mít štěstí na los, ale já věřím, že ty výkony budou od všech lepší. Asi by to nestačilo. Ale je teprve začátek sezony, věřím, že se rozehrajeme," dodal Laštůvka. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články