Posila z Afriky: K týmu se připojí Ghaňan Joseph Mensah | SK Slavia Praha
Více

Posila z Afriky: K týmu se připojí Ghaňan Joseph Mensah

PRAHA – Slávisté v neděli večer mezi sebou na Tenerife přivítají nového spoluhráče. Slavii by měl posílit devatenáctiletý ghanský ofenzivní záložník Joseph Mensah.
„Po obdržení víza odcestoval Joseph Mensah přes Prahu na Tenerife, kde se v neděli večer připojí k A-týmu a absolvuje s ním kondiční soustředění. S hráčem bude uzavřena smlouva o půlročním hostování s opcí na tři roky," uvedl generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle.

Devatenáctiletý Joseph Mensah naposledy působil v ghanském klubu Liberty Professionals, v letošní sezoně vstřelil ve 13 zápasech jeden gól a sedmkrát byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

„Jde o mladého a talentovaného hráče, skautováného Slavií v rámci cesty do Ghany, kterou jsme organizovali. Hráč má potenciál se zde adaptovat a uspět, možné je následné uplatnění přestupové opce. Příchodu byl hráč nakloněn i proto, že dobře sledoval progres, jaký zde zaznamenal jeho krajan, liberecký Isaac Sackey,“ uvedl hráčský agent Viktor Kolář, jehož společnost SPORT INVEST Group transfer afrického fotbalisty zprostředkovávala.

„Jsem moc rád, že můžu být ve Slavii. Měl jsem i jiné nabídky, ale rozhodlo jednání klubu. Bylo rychlé a velmi sympatické. Slavia má mnoho mladých a nadějných hráčů. Věřím, že dobře zapadnu,“ doufá nová posila Slavie Joseph Mensah.

S jakým cílem přichází Joseph Mensah do Edenu? „Udělám, co bude v mých silách, aby se mnou Slavia i její fanoušci byli spokojeni. Slavia na tom teď není příliš dobře a budu se snažit, abych týmu co nejvíce pomohl,“ sympaticky prozradil nadějný fotbalista, který dle svých slov nejraději hraje na levé straně zálohy. 

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články