Posila do útoku: Do Slavie se vrací Tomáš Necid! | SK Slavia Praha
Více

Posila do útoku: Do Slavie se vrací Tomáš Necid!

PRAHA – Velkou posilu získala Slavie těsně před uzávěrkou soupisky pro skupinu Evropské ligy. Na roční hostování s opcí na přestup přichází odchovanec klubu Tomáš Necid.
„Tomáš Necid přichází na hostování s opcí na přestup. Je to odchovanec Slavie, takže věříme v jeho slávistické srdce,“ uvedl na k příchodu Necida předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík

„Jsem šťastný, že to dopadlo. Už jsem v návrat ani nedoufal. Moc se těším,“ uvedl pro slavia.cz z Turecka staronový útočník sešívaných Tomáš Necid.

„Těším se na kluky, na fanoušky a na celý klub. Ve Slavii jsem doma a vždycky to tak bude. Věřím, že budeme úspěšní jako tým jak v domácí lize, tak v Evropské lize,“ doplnil slávistický odchovanec.

„Odpoledne byly veškeré formality ohledně Tomášova příchodu dotaženy a byl úspěšně zapsán na soupisku pro Evropskou ligu. Jelikož jeho oblíbené číslo 24 je obsazeno, tak bude oblékat dres s číslem 27. Až se po víkendu připojí k týmu, přineseme s Tomášem větší rozhovor," vysvětlil tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Tomáš Necid se narodil 13. 8. 1989 v Praze. Svou fotbalovou kariéru začal v pěti letech v klubu TJ Sokol Stodůlky, odkud se v deseti letech přesunul do Slavie. Premiérový start v české nejvyšší soutěži si připsal 17. 9. 2006 proti Slovácku. První branku si připsal hned při svém dalším ligovém startu, když srovnával v utkání s Jabloncem na 2:2. 

V sezoně 2007/08 nastoupil do dvou utkání Ligy mistrů, se Slavií také oslavil zisk mistrovského titulu, jarní část však odehrál na hostování v Jablonci. V následující sezoně si díky skvělé podzimní bilanci, kdy v šestnácti ligových duelech vstřelil jedenáct branek, vybojoval zahraniční angažmá a v zimě přestoupil do CSKA Moskva. Za ruský tým odehrál celkem 105 zápasů a vstřelil 30 branek.

V létě roku 2013 odchází na hostování do celku PAOK Soluň, na jarní část se vrátil do Slavie, které v těžkém období pomohl třemi trefami k záchraně v soutěži. Následující sezonu hrál nizozemskou Eredivisie za PEC Zwolle, kde nejprve na podzim hostoval, v zimní přestávce se pak do Nizozemska přesunul na trvalo. Ve 33 soutěžních zápasech vstřelil 14 branek.

V létě si Tomáše Necida vyhlédl turecký Bursaspor, kam také přestoupil. V první sezoně v Turecku odehrál 33 soutěžních střetnutí a střelecky se prosadil celkem šestnáctkrát. V lednu roku 2017 odchází na půlroční hostování do polské Legie Varšava.

Slávistický odchovanec patřil ke stálým členům mládežnických reprezentací, za které také pravidelně střílel góly. Spoustu zkušeností má z národního A-týmu, v jehož dresu odehrál 44 zápasů a vstřelil 12 branek. Hned při svém premiérovém startu se trefil do sítě San Marina. Na posledním EURU zasáhl do všech tří zápasů základní skupiny, v duelu s Chorvatskem srovnával z pokutového kopu na 2:2.


Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články