Poprvé v reprezentaci! Simon Deli si zahraje za mistry Afriky | SK Slavia Praha
Více

Poprvé v reprezentaci! Simon Deli si zahraje za mistry Afriky

PRAHA – Simona Deliho čeká velká premiéra. Poprvé ve své kariéře totiž oblékne reprezentační dres Pobřeží Slonoviny. Aktuální mistry Afriky čekají dvě přípravná utkání, a to s Angolou a Guineou.
Simon Deli si reprezentační atmosféru vyzkoušel v mládežnických výběrech, teď ho čeká premiéra v A týmu. „Chtěl bych poděkovat Bohu, jsem velmi šťastný za mou první nominaci do A-týmu,“ uvedl slávistický střední záložník.

„Je to opravdu skvělý moment v mé kariéře. Chtěl bych si celý reprezentační sraz užít a udělám všechno pro to, abych se v týmu udržel,“ prozrazuje své cíle pro sraz národního týmu. „Věřím, že mě uvidí rodina. Chtěl bych také poděkovat týmovým spoluhráčům a Slavii, bez toho bych se tam nedostal,“ dodal.

Pobřeží Slonoviny bude hrát ve čtvrtek 26. března s Angolou a v neděli 29. března s Guienou. Obě utkání bude hrát po dlouhé době doma, aby si fanoušci užili čerstvé mistry Afriky. „Opravdu se těším na spoluhráče. Vždycky jsem si chtěl jednou zahrát ve dvojici s Kolo Touré, abych se od něj hodně naučil, a teď se mi to možná splní. I kdyby jen na tréninku. Navíc by měl jet i Yaya Touré, další velká hvězda, a samozřejmě Bony Wilfried,“ prozrazuje Simon Deli, který útočníka, jenž prošel českou ligou, velmi dobře zná.

„Znám ho i mimo fotbal a navíc máme stejného agenta. Pokud budu něco potřebovat, věřím, že mi určitě poradí,“ usmívá se Simon Deli na adresu svého reprezentačního spoluhráče Bonyho Wilfrieda. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články