Poprvé v áčku! | SK Slavia Praha
Více

Poprvé v áčku!

PRAHA - Při zahájení letní přípravy představil trenér Jaroslav Šilhavý v kabině také dva nováčky. Jan Vejvar a Pavel Bucha dostali v áčku šanci zejména za skvělou jarní část, ve které patřili k naprosto klíčovým hráčům slávistické devatenáctky.
Oba dva ve Slavii působí už dlouhou řadu let. Jan Vejvar obléká sešívaný dres už od náboru. Pavel Bucha přišel o něco později, když s fotbalem začínal v Kralupech nad Vltavou a přes Neratovice se dostal do Slavie. Oba tedy patřili do velmi úspěšného ročníku, který letos zakončil nejvyšší dorosteneckou soutěž na 4. místě.

Pavel Bucha hraje ve středu zálohy a byl v uplynulém ročníku kapitánem Slavie U19, kde patřil k největším oporám nejlépe střílejícího týmu ligy. S fotbalem začínal v Kralupech nad Vltavou, poté přestoupil do Neratovic a následně putoval do Slavie. V sezoně 2014/2015 vyhrál se Slavií U17 mistrovský titul v dorostenecké soutěži a turnaj All Stars Cup 2015. Nakoukl také do reprezentačního týmu U19. V posledním ročníku dorostenecké ligy vstřelil 14 branek a na dalších 18 přihrál. S klubem podepsal v červnu profesionální smlouvu.

Jan Vejvar je rychlonohým křídelním hráčem a také on patřil mezi největší tahouny týmu U19, v sezoně zaznamenal 12 gólů a 13 asistencí. Jan Vejvar má titul pro vítěze České ligy dorostů U17 a All Stars Cup 2015. Ve Slavii je už od svých šesti let a skvělými výkony v uplynulém ročníku si zajistil pozornost trenéra Jaroslava Šilhavého a také podpis profesionální smlouvy. 

Představení Jana Vejvara a Pavla Buchy přináší Slavia TV:

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články