Pohár nám hodně napověděl o formě hráčů, těšilo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Pohár nám hodně napověděl o formě hráčů, těšilo trenéra

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia proplula osmifinálem MOL Cupu bez obtíží. Třetiligové Litoměřicko přehrála 7:0. „Viděli jsme další hráče v soutěžním utkání a hodně nám to napovědělo o stavu jejich formy,“ chválil si trenér Jaroslav Šilhavý.
„Přiznám se, že takový výsledek jsem nečekal, protože hráli hráči, kteří nenastupují pravidelně, takže nám přeci jen trochu scházela sehranost,“ načal osmifinálové hodnocení trenér Jaroslav Šilhavý.

V čem tkvěl zápas sedmigólového úspěchu? „Myslím, že nám hodně pomohly rychlé branky, dostali jsme se do vedení a soupeř chtěl navíc hrát dál aktivně, ofenzivně. S chutí jsme si zahráli, většina hráčů kromě středních obránců teď neměla takové herní vytížení. Tenhle zápas nám tak hodně napověděl o stavu jejich formy,“ prozradil.

Co od zápasu s Litoměřickem trenér očekával? „Na prvním místě byl jednoznačně postup. Navíc jsme viděli další hráče v soutěžním utkání. Soupeř nás ale neprověřil tolik, jak bychom potřebovali. Nechci utkání přeceňovat, přeci jen se jednalo o třetiligového soupeře. Není jasné, jestli ti, co hráli dobře a dávali branky, už jsou úplně stoprocentní a budou pálit stejně i v lize,“ dodal na adresu kádru.

K dispozici má aktuálně téměř celý tým. „Jsem rád, že se vyprázdnila marodka a zvýšila konkurence. Můžeme ale na utkání nominovat jen šestnáct hráčů a dva brankáře, což je potom složitější. Na druhou stranu jsou to příjemnější starosti, než když je hráčů méně,“ uvědomuje si.

V nominaci tentokrát chyběli hráči základní sestavy. „Škoda byl trochu pokopaný, tak dostal volno stejně jako Barák, Deli a Švento. Nemáme žádné náhradníky, jen hráče, kteří jsou připraveni zasáhnout do zápasu,“ vysvětloval trenér. Na hrotu tak nastoupil Muris Mešanovič, který vstřelil v první půli hattrick. „Muris má kvalitní koncovku a ukázal, že branky dávat umí,“ chválil.

Slavia jde v poháru dál na rozdíl od Plzně nebo Sparty. „Jsou to silní soupeři, takže je dobře, že z poháru vypadli. Patří mezi velké favority, takže je to pro nás výhoda,“ potěšila zpráva Jaroslava Šilhavého.

Slavia navíc pokračuje na vítězné vlně. „Kéž by to trvalo ještě nějakou dobu, minimálně do konce podzimu. Myslím, že nám v tom nic nebrání. Soupeři nejsou snadní, ale věřím, že jedeme na vítězné vlně a pokud bychom to dotáhli až do konce, bylo by to příjemné. To ale říkám se vší pokorou. Nesmíme nic podcenit a mít nosy nahoru, ale myslím, že takové hráče tu nemáme. Euforii brzdíme a věřím, že budeme koncentrovaní, uděláme dobrý bodový zisk a přes zimu případně doplníme kádr, zapracujeme na souhře týmu a půjdeme silní do jara,“ doufá.

Sešívaní zvítězili v osmi zápasech v řadě. „Jako hráč jsem podobnou sérii zažil možná v žácích, když jsem hrál za Chotěšov. Jako trenér jsem měl podobnou sérii v Liberci, ale nevím, zda tam nebyla nějaká remíza. Úžasná série byla i v Jablonci, myslím, že jsme nebyli daleko. Takže do třetice všeho dobrého,“ těší trenéra.

V neděli ho čeká jeho bývalý klub. „Jablonec bude chtít doma zvítězit, má nového trenéra. My tam ale jedeme pro tři body. Už běhalo po kabině, že bychom měli nabídnout nějakou motivaci. Naštěstí je nás na to víc, já, Ruslan i asistenti. Vyšlo by nám to možná docela dobře, pokud se tedy na něčem dohodneme,“ směje se.

Poprvé po zranění se v dresu áčka představil Lukáš Železník. „Byl ve hře chvíli. Měl ze všech nejhorší zranění a my mu fandíme, aby se do toho dostal. On se tím trápí, ale věřím, že musí být trpělivý a ono to půjde. Říkali jsme mu to před zápasem. Záleží na jeho zdravotním stavu a výkonnosti. My s ním počítáme, uvidíme, co stihne do konce podzimu,“ dodal trenér na adresu slávistického útočníka.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články