Obrovská zkušenost, hodnotili Evropskou ligu Jablonský a Berkovec | SK Slavia Praha
Více

Obrovská zkušenost, hodnotili Evropskou ligu Jablonský a Berkovec

BRUSEL/CONSTANT VANDEN STOCK – Zápas, který se nevyvedl a po kterém u slávistů převládalo zklamání. Tak popisovali Tomáš Jablonský a Martin Berkovec odvetu play off Evropské ligy s Anderlechtem. Přesto se oba shodli, že utkání evropských pohárů jsou pro Slavii obrovskou zkušeností.
„Tenhle zápas se nám bohužel nevyvedl. Šli jsme do toho pozitivně a měli jsme touhu vyhrát. Neříkám přímo postoupit, to by byl velký sen. Dali jsme do toho všechno, ale Anderlecht hraje výborně a ukázal to i proti nám, proto jsme také prohráli 0:3,“ hodnotil zápas obránce Tomáš Jablonský.

Jablonský se na postu levého obránce představil v probíhající sezoně vůbec poprvé. „Jsem připravený na každý zápas, definitivně jsem se to dozvěděl ráno na předzápasové přípravě. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát. Něco jsem tušil už zhruba dva dny díky tomu, že nás v neděli čeká Plzeň a kluci si museli odpočinout. Měli jsme náročnější program,“ popsal bek Slavie, kdy se dozvěděl o své nominaci.

„I když je jenom jednoprocentní šance, tak v ní všichni věříme. Je to tak dobře. I když to bylo trochu nemožné, stát se může cokoliv. Chtěli jsme se hnát dopředu, dát branku a odvděčit se fanouškům, kteří přijeli. Bohužel se nám ani to nepovedlo. Chtěli jsme ukázat, že umíme hrát a že jsme se sem nedostali náhodou. S tímhle pocitem jsme šli do druhé půle. Nevytvořili jsme si šanci, ale bylo to otevřenější. Možné to bylo, ale nevymysleli jsme si kloudnou šanci, z níž by branka mohla padnout,“ pokračoval obránce Slavie.

„Myslím, že pro Slavii to byla ohromná zkušenost. Dostávali jsme se z druhého předkola přes třetí až do čtvrtého. Měli jsme prohry i výhry, byla tam tři utkání, která jsme zvládli doma i venku. Venku s Riem nebo doma s Tallinnem. Slavia chtěla jít do Evropské ligy, podařilo se nám to díky páté příčce. Věřím, že si příští rok zahrajeme o Evropu znova a uděláme ještě lepší výsledek,“ zakončil Jablonský.

Berkovec: Penalty mrzí, Anderlecht si ale výhru zasloužil


„Když zápas začne dvěma penaltami, je už malá šance s výsledkem něco udělat. Za stavu 0:2 už to bylo těžké, navíc jsme dostali ještě jeden. Tři nula je dost, ale Anderlecht byl lepší a výhru si zasloužil,“ komentoval průběh zápasu gólman Martin Berkovec.

Nechybělo málo a Martin Berkovec mohl být v první půli hned dvakrát slávistickým hrdinou. Slávistický gólman v obou případech vystihl směr střely. „Když to člověk vystihne, vždycky to mrzí. Byl to vážně kousek. Oba to ale utáhli, dali to po zemi, to je pak těžké,“ popisoval Berkovec oba pokutové kopy.

„Je to pro nás dobrá zkušenost. Dřív, když jsem byl ve Slavii, tak nikdo ani neuvažoval o tom, že bychom mohli hrát evropské poháry. Teď, s postupem času, si asi uvědomíme, že jsme něco dokázali. Teď to bolí, ale musíme uznat kvalitu soupeře, který byl opravdu dobrý. Po porážce v Talinu jsme měli strašné pocity, teď ale bereme všemi deseti, že jsme se dostali až sem. Jsme rádi, ale zklamaní,“ shrnul gólman Slavie.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články