Obrovská úleva. Potřebujeme více takových zápasů | SK Slavia Praha
Více

Obrovská úleva. Potřebujeme více takových zápasů

BORISOV - Napětí až do poslední vteřiny a nakonec postup do play-off Ligy mistrů. „Je to obrovská úleva. Dělali jsme hodně chyb vzadu a soupeř toho využil. Jsem rád, že jdeme dál,“ ulevilo se trenérovi Jaroslavu Šilhavému po závěrečném hvizdu.
Po infarktové odvetě začal trenér své hodnocení tím pozitivním. „Všichni máme obrovskou radost z toho, co se nám podařilo. Děkujeme fanouškům, co sem přijeli a mohutně nás podporovali. Další poklona patří soupeři, který hrál velice dobře. Myslím, že zkušenosti, které má Bate v evropských pohárech, musíme teprve sbírat a jsem rád, že jsme přes takového soupeře přešli,“ oddechl si trenér Jaroslav Šilhavý.

Jeho tým si v Bělorusku situaci rozhodně neulehčil. „Očekávali jsme, že na nás Bate vlítne, a bohužel se to potvrdilo. Věřil jsem, že to zvládneme aktivitou a dobrou obranou, bohužel, šli do vedení už v 5. minutě a měli 85 minut, aby postoupili. Ty věci, které jsme soupeři nabízeli a on z nich vytěžil rychlé góly, nás stály nervozitu,“ uvědomoval si.

Ani vstup do druhé půle Slavii nevyšel. „Druhá branka padla hned po přestávce, nám se povedlo srovnat a hned zase dostaneme gól. To je nekoncentrovanost, to si musíme vyříkat. Opět jsme soupeři nabili a chyběl mu jeden gól, aby postoupil. Byla to naše velká chyba,“ zdůraznil.

Sešívaní nakonec postup vybojovali. „Je to obrovská úleva, do samého konce soupeř nakopával balony. To se může stát cokoliv, třeba někdo uklouzne… V závěru se projevila naše nezkušenost, snažili jsme se ubránit výsledek a podařilo se. Chyby, věřím, pramení z nezkušenosti, na některých hráčích to bylo vidět. I atmosféra určitě vliv měla. Skoro plný stadion hnal soupeře do útoku, to je zkušenost, kterou někteří hráči nemají. Hrají o hodně a před takovým publikem. Potřebují víc takových zápasů.“ doplnil trenér.

Co se nedařilo? „Zvažovali jsme střídání už v poločase, ale kvůli brance jsme to nechali být. Dělali jsme více chyb, než je obvyklé. Docela mě překvapilo, že jsme dlouhé míče nevyhrávali. Dělali jsme hodně chyb vzadu a domácí toho využili. To samé bylo ve druhém poločase,“ zdůraznil.

Soupeř nedal Slavii postup zadarmo. „Bate je zkušený pohárový tým, v domácí soutěži nemá skoro soupeře a vyhrává tituly. Z naší strany byla chyba, že jsme doma nedali více branek, pak by se nám hrálo lépe. Byl to ohromně důležitý zápas a věřím, že ty zkušenosti si uchováme a že nám budou v play-off platné,“ říká Jaroslav Šilhavý.

„Jsem rád, že jdeme dál a máme naději se dostat do Ligy mistrů. Všichni slávisté se musí radovat, že máme šanci bojovat o základní skupinu. Navíc pokud se nám to nepodaří, už máme skupinu Evropské ligy jistou. Můžeme jen stoupat,“ zakončil svůj pozápasový komentář.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články