Novou posilou Slavie brankář Jan Laštůvka! | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie brankář Jan Laštůvka!

PRAHA – Slavia získala novou posilu, kterou se stal brankář Jan Laštůvka. V Edenu podepsal ve čtvrtek dvouletý kontrakt, do Slavie přichází po vypršení smlouvy v Karviné.
„Honza je velice zkušený gólman a jsme přesvědčeni, že v předkolech Ligy mistrů budou právě zkušenosti jedním z rozhodujících faktorů,“ uvedl k brankářské akvizici generální ředitel klubu Martin Krob.

„Přicházím s tím, abych si vybojoval místo v bráně a pomohl týmu se dostat do Ligy mistrů. Doufám, že se nám to podaří. Chtěl bych podávat takové výkony, jako jsem podával v Karviné. Chci dokázat, že nepatřím do starého železa,“ hlásí brankář Jan Laštůvka.

Odchovanec Karviné má za sebou dlouhá léta působení v cizině. Jak velkou výzvou pro něj bude Slavia? „Obrovská! Hlavně je to velká odpovědnost, protože Slavia má velké cíle, já se toho nebojím. To, co bylo, je historie, teď se musíme dívat dopředu. Budu se snažit pomoci Slavii dostat se co nejvýše to půjde,“ má jasno novopečený gólman sešívaných.

„Jsem přesvědčený o lidských i sportovních kvalitách Honzy Laštůvky. Znám ho dlouhé roky a pro Slavii bude posilou ve všech směrech. Myslím, že jsou výborné předpoklady pro to, aby tohle spojení fungovalo," řekl hráčův manažer Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Jan Laštůvka oslaví zanedlouho 35. narozeniny. Je odchovancem Karviné, odkud v roce 2000 přestoupil do Baníku Ostrava, se kterým v sezoně 2003/04 získal ligový titul. V létě 2004 odešel do ukrajinského Šachtaru Doněck, v jehož dresu dvakrát slavil prvenství v ukrajinské lize. Za Šachtar si také zachytal Ligu mistrů. V následujících třech sezonách třikrát hostoval, nejprve v anglickém Fulhamu, poté v Bochumi a poté znovu v Anglii, tentokrát ve West Hamu.

V roce 2009 se na vrátil na Ukrajinu a chytal za Dněpr Dněpropetrovsk, za který odchytal přes 100 zápasů. Před minulou sezonou se vrátil do klubu, ve kterém začínal s kariérou. Zkušený brankář pomohl nováčkovi z Karviné k umístění v klidném středu tabulky. Jan Laštůvka odchytal také tři zápasy za český národní tým.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články