Neproměněné šance? To je evergreen | SK Slavia Praha
Více

Neproměněné šance? To je evergreen

KAZACHSTÁN/ASTANA - Sešívaní mají po druhém zápase ve skupině A Evropské ligy na svém kontě čtyři body. V Kazachstánu si Slavia na své konto připsala jeden za remízu a mohla ji mrzet dvě nastřelená břevna z první půle. „Astana je těžký soupeř, takže je to velmi cenný bod,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý.
„Vydařil se nám vstup do utkání, mohli jsme vést i dva nebo tři nula. Ale Astana pak zvýšila obrátky, byla nebezpečná a k ničemu nás nepustila. Ve druhé půli hráli domácí velice dobře, přitlačili nás, měli tam nějaká šance. My jsme to v obraně zvládli, ale nedostali se už do protiútoků,“ shrnul průběh utkání trenér Jaroslav Šilhavý.

Úvodní branku vstřelil hlavou Michael Ngadeu po centru Jana Sýkory. „Standardkou jsme si už v minulosti dost často pomohli k bodům. V Astaně alespoň k jednomu,“ dodal trenér.

Domácí ho svou hrou nepřekvapili. „Přiznám se, že se naše prognózy naplnily. Domácí hráli velmi dobře dopředu, mají výborné útočníky, kteří nám všichni tři dělali problémy,“ uznal.  „Astana nás v úvodu druhého poločasu přitlačila, prohrávali jsme souboje ve středu pole, a proto šel do hry Hromada. Přešli jsme na rozestavení 4-1-4-1. Pak už jsme střídali ofenzivně. Přišli čerství Škoda a van Buren,“ popisoval trenér průběh změn.

Ani čerstvé posily ofenzivy ale druhou branku nepřidaly a sešívané mohla o to víc mrzet dvě břevna z prvního poločasu. „Pořád fňukáme, že máme šance a nedáváme je. To je evergreen. Dnes by nám druhá branka prospěla, ale musíme se snažit dál a z méně šancí vykřesat více gólů,“ má jasno.

Trenér opět zarotoval sestavou. „Jdeme zápas od zápasu. V průběhu posledních deseti dní jsme odehráli čtyři utkání. Pro všechny je navíc důležité herní vytížení,“ doplnil trenér.

Pouze na tribuně zůstal Danny. „Nechtěli jsme riskovat, rozhodli jsme se, že ho ještě do zápasu nedáme. Je to rozdílový hráč, ale byl by to pro něj první zápas po zranění. I kvůli umělé trávě jsme se ho rozhodli do hry nedat,“ objasnil trenér.

Do branky pak místo Jana Laštůvky, který nebyl stoprocentně fit, nastoupil Přemysl Kovář. „Rozhodli jsme se ve středu po tréninku, nechtěli jsme riskovat. Jsme spokojení. Kovy se zhostil své role velmi dobře,“ pochválil ho Jaroslav Šilhavý.

Hrálo se netradičně na umělé trávě se zataženou střechou. „Stadion je nádherný, střecha pomohla. Co se umělky týče, bylo vidět, že to bylo hodně rychlé. Ale hlavně v první půli si s tím kluci poradili skvěle, nebyla překážka,“ okomentoval povrch.

Slavia odjíždí z Kazachstánu se čtyřmi body v tabulce skupiny A. „Bodové zisky jsme neplánovali, chceme jít vždy za vítězstvím. Astana je ale těžký a kvalitní soupeř, takže je to bod velmi cenný. Možná bude i důležitý v konečném součtu, my bychom postoupit chtěli. I když je největším favoritem Villarreal, Astana možná ještě zamíchá pořadím v celé tabulce,“ zakončil trenér své hodnocení.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články