Nedali jsme gól, to je největší zklamání | SK Slavia Praha
Více

Nedali jsme gól, to je největší zklamání

Slavia odjíždí z Vysočiny bez bodu. „Pro mě je největší zklamání, že jsme nedali gól. Je to určitě komplikace, jak velká, to uvidíme v dalším průběhu soutěže,“ mračil se po utkání s Jihlavou trenér Jindřich Trpišovský.
Pro trenéra to není oblíbená destinace. „Musím to vzít na sebe, jak se tu objevím, je to problém. Hrál jsem tu popáté a ještě jsem tu nevyhrál. Byl jsem ale přesvědčený, že dnes to zlomím. Nic jsme nepodcenili, byli jsme připravení, nažhavení, udělali maximum a nestačilo to. A končí to s ostudou, že jsme ani nedali gól,“ pokračoval trenér Jindřich Trpišovský.

„Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Kromě jedné situace jsme si nevytvořili pořádnou šanci a hned z první střely jsme inkasovali. Je to situace, která se opakovala už v přípravě. Nemáme nabraného podhrotového hráče soupeře, který nám pak dá gól,“ popisoval úvod zápasu trenér.

Jak celou situaci viděl z lavičky? „Dvořák se prosadil po rychlé narážečce, už v přípravě padalo hodně gólů pro průniku ze strany, my naopak vždycky trefili soupeře. Máme problém s nabíráním hráčů, koukáme po míči a ne po nabíhajících hráčích. Určilo to ráz utkání,“ dodává.

„Druhý poločas byl na hřišti boj, i když jsme měli tlak, branku jsme nedali, proto jsme neuspěli. Odešly nám centry ze strany, měli jsme jich asi 20 z dobrých pozic, ale centry nechodily, byly pomalé, sesbíral je gólman, nebo šly do souboje a pro útočníky to bylo těžké,“ uvědomoval si trenér.

Slavia nastoupila do utkání na hrotu jen s Milanem Škodou. „Měl v prvním poločase spoustu šancí, ale na můj vkus jsme se málo prosazovali po stranách i jeden na jednoho. Plán byl dobře vstoupit do utkání a pak přidat druhého útočníka. Chtěli jsme se prosadit centry ze strany. Nakonec jsme hráli na tři útočníky a bylo to možná ještě horší. Možná jsme byli nervózní, kazili jsme věci, co jsme předtím nekazili,“ mrzelo ho.

Ke Škodovi se pak připojil vepředu Tomáš Necid. „Reagovali jsme na styl hry, hodně to podkluzovalo, cítili jsme větší šanci se prosadit po centrech, standardkách, proto šel do hry druhý vysoký útočník,“ dodával trenér.

Na pravé straně nemohl kvůli trestu nastoupit Bořil. „Máme ale takový kádr, že bychom si s tím měli poradit. Vždycky někdo chybí, nemělo by nás to rozhodit, ale je fakt, že levé strana byla lepší než pravá,“ hodnotil Trpišovský.

Svůj debut má za sebou Pavel Bucha. „Prvních dvacet minut se trošičku hledal, ale rozehrál se. Ve druhém poločase to byl náš nejlepší hráč veprostřed hřiště. Před utkáním nám kvůli viróze vypadl Souček, na kterém jsme v přípravě stavěli hru. Operuje na velkém prostoru, stejně jako Bucha, i když je to jiný typ hráče. Měl hodně odražených míčů, a i když některé souboje s většími hráči prohrával, ve druhé půli byl ve středu nejlepší a velice dobře to zvládl,“ pochválil benjamínka trenér.

Ve druhé půli naopak střídal Hušbauer. „Už tam byl Danny a chtěli jsme tam poslat druhého útočníka. Pepa už toho měl dost a potřebovali jsme tam hráče, který pochytá brejkové situace,“ doplnil ke změnám Trpišovský.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články