Na výkon jsem hrdý, usmíval se po zápase trenér Mišovec | SK Slavia Praha
Více

Na výkon jsem hrdý, usmíval se po zápase trenér Mišovec

PRAHA/EDEN ARENA - Slávistky zvládly svůj úvodní duel v Lize mistryň parádně. „Kdyby mi někdo pře zápasem řekl, že vyhrajeme 4:1, tak mu neuvěřím,“ usmívala se Petra Divišová. Sešívané ale vědí, že je za nimi jen první poločas, příští týden se představí v Dánsku. Trenér Anton Mišovec věří, že jeho tým zužitkuje nabyté zkušenosti a postoupí.

Na předvedený výkon jsem hrdý, usmíval se trenér Anton Mišovec

Slavia od šesté minuty prohrávala. „I v lize se nám stává, že začínáme hrát a dostaneme branku. Jsem rád, že jsme hned otočili. Když dostaneme gól, nesvěsíme hlavy a hrajeme pořád útočně. Musím hráčky pochválit, jsem hrdý na to, jaký podaly výkon. V Lize mistryň reprezentujeme tuto republiku velmi dobře,“ načal své pozápasové hodnocení trenér žen Anton Mišovec.

Utkání ovlivnil faul Larsenové na Svitkovou, za který musela ve 22. minutě do kabin. „Nebyla jiná šance, než dát červenou kartu. Pak se nám hra trochu ulehčila, ale nechci tvrdit, že to bylo lehké, protože soupeřky byly velmi kvalitní. Zejména jejich pravá strana je hodně nadstandardní. My jsme se někdy dopouštěli nevynucených chyb, ale zvládli jsme to,“ těšilo trenéra.

Jeho tým udělal první krok k postupu. „Nadějný výsledek to je, ale jsme jen v poločase a nic není hotové. Oproti loňsku jsme zkušenější, hráčky si víc věří a mentálně jsme jako tým posílili. Věřím, že zkušenosti z těžkých utkání, která jsme sehráli v přípravě například proti Bayernu, přeneseme i do Ligy mistryň,“ věří Mišovec.

Jak zvládnout druhé utkání? „V odvetě bude záležet, abychom hráli podobnou hru jako doma. V sobotu nás čeká liga, kterou některé hráčky hrát nebudou. Máme silnou lavičku, která je nahradí. Byl bych ale rád, kdyby se do středy daly dohromady a mohli bychom hrát ve stejném složení,“ říká před odvetou trenér sešívaných.

V Dánsku musíme odvést stejný výkon, hlásí dvougólová Petra Divišová

„Kdyby mi někdo pře zápasem řekl, že vyhrajeme 4:1, tak mu neuvěřím,“ smála se střelkyně prvních dvou branek Slavie Petra Divišová. „Myslím, že jsme se na utkání dobře připravily. Dívaly jsme se na video, jak Dánky hrají, a zdály se mi lepší. Dneska to byl od nás super výkon,“ dodala.

Po červené kartě pro Larsenovou hrály slávistky proti deseti. „Paradoxně se hřiště sice otevřelo, ale více gólů jsme nepřidaly. Ke konci zápasu už jsme fyzicky ztrácely síly. Připravovaly jsme se na to, že budeme mít silnější pravou stranu a chtěly jsme využít mé rychlosti. Posílily jsme naopak obrannou řadu na levé straně, což nám vyšlo. Soupeřky se moc do šancí nedostávaly, my jsme své šance proměnily a díky tomu jsme zvítězily,“ popsala úspěšnou strategii.

Slavia má do odvety lepší výchozí pozici. „Šance jsou vysoké, ale musíme odvést stejný výkon, jako dneska. Atmosféra byla výborná, moc fanouškům děkujeme,“ zakončila pozápasové hodnocení Divišová.

Musíme být pokorné, ví před odvetou Tereza Kožárová

„Zase jsme zaspaly začátek, to je naše specialita. Asi vždy potřebujeme prohrávat 0:1, abychom se do zápasu dostaly. Naštěstí jsme tentokrát rychle vyrovnaly, což nás vrátilo do hry. Zápas asi rozhodla červená karta pro Kodaň, protože pak jsme převzaly otěže hry a soupeřky jsme do ničeho nepustily. Dnes rozhodla agresivita, chtěly jsme to víc,“ zhodnotila utkání Tereza Kožárová.

Je jí ale jasné, že nic není rozhodnuto. „Pořád jsme jen v poločase, můžeme dostat jeden hloupý gól a je to hned otevřené. Musíme být pokorné a připravit je jako teď,“ ví útočnice Slavie, která si pochvalovala atmosféru v Edenu. „Fanoušci byli skvělí jako vždycky, moc jim děkujeme, byli náš dvanáctý hráč,“ poděkovala.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články