Na Silvestra v Edenu tradiční derby | SK Slavia Praha
Více

Na Silvestra v Edenu tradiční derby

PRAHA – S koncem roku 2016 se blíží i 31. ročník Silvestrovského derby, které se odehraje na umělé trávě v Edenu. V dresech Slavie a Sparty tradičně vyběhnou do vzájemného souboje jak internacionálové, tak i veteráni.
Silvestrovský fotbalový program začne 31. prosince v Edenu 14. duelem veteránů v 11 hodin, v pravé poledne odstartuje 31. ročník derby internacionálů. Vedle známých slávistických tváří z minulých ročníků poprvé sešívaný dres v Silvestrovském derby obléknou Karel Piták, David Jarolím a Tomáš Pešír. 

Silvestrovské derby bude přímým přenosem vysílat Česká televize, zhlédnout ho můžete od 11 hodin na programu ČT Sport.

Slavia má v posledním derby roku skvělou bilanci, v zápasech veteránů 5 – 6 – 2, v duelech internacionálů 20 – 4 – 6. Loni skončilo derby internacionálů výhrou 5:3, slávistické góly vstřelili Radek Bejbl, Adam Petrouš, Roman Janoušek, Lukáš Jarolím a Martin Müller.

Vstupenka na Silvestrovské derby stojí 150 korun, děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma. Lístky je možné koupit pouze na místě před zápasy. Derby se hraje tradičně na umělé trávě v Edenu. Vzhledem k bezpečnostním prohlídkám doporučujeme fanouškům včasný příchod. 

Poslední den v roce bude slávistickým fanouškům k dispozici i fanshop, který bude mít otevřeno od 10 do 15 hodin. Přijďte si pořídit zimní výbavu, ve které vám nebude při derby zima, anebo suvenýry jen tak pro radost.

Program Silvestrovského derby:
11:00 zahájení 14. derby veteránů SK Slavia Praha – AC Sparta Praha
11:40 konec utkání, vyhlášení nejlepších hráčů
12:00 zahájení 31. derby internacionálů SK Slavia Praha – AC Sparta Praha
12:30 poločasová střelba na šampaňské, předání humanitárního daru
13:00 konec utkání, vyhlášení nejlepších hráčů a novoroční přípitek

Předběžné nominace:
Internacionálové
Slavia: Radek Černý, Jaroslav Černý, Lukáš Došek, Tomáš Hunal, Martin Hyský, Roman Janoušek, Lukáš Jarolím, Pavel Kuka, Martin Müller, Tomáš Pešír, Adam Petrouš, Karel Piták, Ivo Ulich, David Jarolím

Sparta: Miroslav Baranek, Jaromír Blažek, Jan Flachbart, Michal Horňák, Jiří Jarošík, Marek Kincl, Václav Koloušek, Vratislav Lokvenc, Jiří Novotný, Libor Sionko, Luděk Stracený, Lukáš Zelenka, Tomáš Hübschman

Veteráni
Slavia: Miroslav Beránek, Václav Hrdlička, Jiří Jeslínek, Jaromír Jindráček, Ivo Knoflíček, Jan Mareš, Gustav Ondrejčík, Pavel Řehák, Jaroslav Šilhavý, Milan Šimůnek, Luboš Zákostelský, Luboš Kozel, Luboš Přibyl, Michal Drahorád

Sparta: Aleš Bažant, Jiří Bobok, Václav Budka, Miroslav Denk, Josef Jarolím, Boris Kočí, Richard Margolius, Miroslav Mlejnek, František Straka, Petr Vrabec, Marek Trval, Václav Kotal, Antonín Mlejnský

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články