Mužstvo s každým podobným utkáním stoupá, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Mužstvo s každým podobným utkáním stoupá, těší trenéra

BRNO/MĚSTSKÝ STADION SRBSKÁ – Jaroslav Šilhavý vybojoval za šest zápasů na lavičce Slavie už šestnáct bodů a sešívaní se posunuli po dohrávce prvního kola na třetí příčku. „Ještě nás čeká dlouhá cesta, abychom mohli pomýšlet výš. Věřím ale, že jestli to takhle bude pokračovat, musí se s námi počítat,“ hlásí trenér sešívaných.
Trenér Jaroslav Šilhavý vybojoval s týmem páté vítězství v řadě. „Utkání se mi hodnotí dobře. Hráli jsme druhý zápas venku, vstřelili jsme celkem sedm branek a získali šest bodů,“ potěšilo ho. „Mužstvo každým podobným výsledkem stoupá a jednotlivé výkony hráčů narůstají též. Přál bych si, aby to stejně pokračovalo i nadále. Dostali jsme se téměř na dostřel špičky. Musím klukům poděkovat, protože odvedli výborný výkon,“ chválil hráče.

Slavia šla do vedení, domácí ale dokázali do poločasu srovnat. „Po vstřeleném prvním gólu jsme si to zase zkomplikovali neproměňováním šancí. Bohužel jsme nechali soupeře vyrovnat, ale věděli jsme, že tým má sílu, že ho to nezlomí. Domácí se snažili hrozit z protiútoků, ale když jsme přidali další branky, bylo rozhodnuto,“ dodal trenér.

I tak ale viděl na hře sešívaných drobné nedostatky. „Určité rezervy ještě máme, jak bylo vidět na konci utkání. Tým ještě není tak silný, aby si s tím pohrál. Sice jsme tempo trochu rozhodili střídáním, ale musíme to umět dotáhnout. Tlačit se dál dopředu, hrát zkušeněji a přidat branku. Stále platí, že jsme na začátku cesty. Výsledky jsou super, asi jdeme správným směrem,“ věří Jaroslav Šilhavý.

Slavia našla své tahouny, ale pořád klade důraz na týmovost. „Ze silných individuálních výkonů hráčů jako Hušbauer, Barák nebo Škoda těží celé mužstvo. Ale nejsou to jen oni. Hrajeme týmově, jsme silní jako tým, to jsme ukázali třeba na Spartě. Dokážeme se stmelit i v méně sledovaných zápasech a obrátit nepříznivý stav. Musím pochválit celé mužstvo, hráli jsme poctivě, atakovali jsme celé utkání soupeře. Jen ať to takhle pokračuje dál,“ přeje si.

Slavia se díky třem bodům vyhoupla na třetí příčku a na první Boleslav ztrácí čtyři body. „Ještě nás čeká dlouhá cesta, abychom mohli pomýšlet výš. Naše kroky vedou k tomu, abychom byli nejlepší. Chceme se poprat o poháry, věřím, že jestli to takhle bude pokračovat, musí se s námi počítat,“ hlásí trenér sešívaných.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články