Musíme navázat na výkon ze druhé půle, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Musíme navázat na výkon ze druhé půle, říká trenér

JIHLAVA - Sešívaní i ve druhém ligovém duelu dotahovali ztrátu a nakonec vybojovali remízu. I když tentokrát mnoho nechybělo, aby utkání otočili. „Ve druhé půli jsme podali dobrý výkon a musíme se z něj odrazit,“ hodnotil po zápase výkon sešívaných trenér Dušan Uhrin.
Slavia v Jihlavě remizovala 1:1, stav utkání ale dorovnala až ve druhé půli. „Úplně špatně jsme nezačali, hráli jsme dobře zhruba prvních pět minut. Pak jsme ale vyrobili hrubku a soupeř nás z první vážnější šance, kterou jsme mu vypracovali my, potrestal,“ okomentoval začátek duelu trenér Dušan Uhrin.

Slavii se pak do přestávky tolik nedařilo. „Asi nás to zaskočilo. Ve druhé polovině jsme zvýšili aktivitu, vysunuli jednoho středového záložníka výš. Jsem rád, že jsme srovnali. Dokázali jsme si pak navíc vytvořit obrovské množství šancí, navíc jsme nedali penaltu,“ poukázal trenér na další klíčový moment zápasu.

Slavia zopakovala vývoj pondělního domácího duelu. „Srovnali jsme stejně jako v minulém kole se Zlínem. Ve druhé půli jsme podali dobrý výkon a musíme se z něj odrazit,“ ví trenér.

Sešívané srazily individuální chyby. „Tentokrát zbytečně uklouzl Souček, minule byl ve skluzu Deli. Hrajeme utkání v rychlém sledu a pod velkým tlakem. Chceme uspět a já hráčům věřím, že už podobné chyby neudělají. Musíme být opatrnější,“ dodal Dušan Uhrin.

Smolařem zápasu byl kapitán Jiří Bílek, jehož pokutový kop vychytal gólman Hanuš. „Jirka Bílek je jedním ze tří hráčů, kteří jsou určeni na penaltu. Nedá se nic dělat. Teď je dole, takže ho musíme povzbudit, protože ho potřebujeme,“ zakončil trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články