Musím tým pochválit, nespokojený jsem jen s výsledkem, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Musím tým pochválit, nespokojený jsem jen s výsledkem, říká trenér

PLZEŇ/DOOSAN ARENA - Slavia sice v Plzni prohrála, bojovala ale statečně. „Zápas byl dobrý s hodně šancemi na obou stranách, bylo se na co dívat. Musím tým pochválit, jsem nespokojen jenom s výsledkem,“ zhodnotil své premiérové utkání trenér Dušan Uhrin, který si taká pochvaloval skvělou atmosféru.
Trenéra Dušana Uhrina konečný výsledek nepotěšil, přesto byl ale s výkonem svého týmu spokojený. „Už před utkáním jsem říkal, že jsem tu chtěl vyhrát. Zápas byl dobrý s hodně šancemi na obou stranách, bylo se na co dívat. Musím tým pochválit, jsem nespokojen jenom s výsledkem,“ načal své hodnocení.

K výkonu sešívaných měl i své výhrady. „První půli jsme hráli ustrašeně, i když jsme do zápasu vstoupili dobře a vytvořili si dvě šance. Pak jsme se ovšem soupeře zalekli,“ netěšilo ho. O poločase se tak pokusil o změnu. „Vyčinil jsem, že nejsou aktivní, bojí se hrát. Chci hrát pořád aktivně a dvacet minut v první půli jsem to u svého týmu postrádal,“ objasnil.

Neproměněné šance také mohly hrát roli. „Neproměnili jsme šance, Piták měl ve čtvrté minutě obrovskou příležitost. Samozřejmě to na psychiku vliv má. Ale soupeř byl zkrátka produktivnější, nechtěl bych to svědět na Pitáka. Hráli jsme prostě bázlivě. Druhou půli už ne,“ dodal.

Aktivita sešívaných šla po půli vzhůru. „Pětatřicet minut jsme odehráli velmi dobře. Vytvořili jsme si šance a mohli dát také branky. Plzeň je ovšem kvalitní soupeř, který nás potrestal. Byla to jejich jediná šance. Pak měli ještě dvě obrovské,“ okomentoval branku Mahmutoviče i souboj Vaňka s Berkovcem.

Premiéru si odbyl Tomáš Souček. „Plzeň hraje určitým způsobem, tak jsme dali do hry Součka, který hrál velmi dobře,“ pochválil debutanta trenér.

Výsledek by si představoval jiný. „Byl jsem nespokojený, že jsme nepřidali druhou branku. Ukázali jsme ale velkou vůli, abychom zremizovali. Dali jsme před koncem branku. Doufám, že jsme dobře kondičně připravení,“ doufá před dalšími duely trenér Slavie.

Dobrý výkon podali Zmrhal se Škodou, jejichž budoucnost ve Slavii je nejistá. „Nedovedu si představit, že by mi chyběli. Chtěl bych nakoupit jiné hráče, ale určitě to je velký zásah do mužstva. Jsem rád, že jsou tady. Jestli bude Zmrhal hrát dobře, jeho hodnota ještě vzroste, což je pro Slavii ještě důležitější. Myslím, že může hrát nalevo i ve středu. Zmrhal zahraje dobře v celé záloze,“ zhodnotil výkon svého záložníka Uhrin.

Utkání sledovalo přes jedenáct tisíc diváků. „I pro diváky byl zápas atraktivní, bylo se na co dívat. Fanoušci Slavie byli perfektní, cítil jsem se jako na domácím utkání. Na celém stadionu byla perfektní atmosféra,“ chválil kouč.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články