Možná zlý začátek a dobrý konec, věří do odvety Miroslav Stoch | SK Slavia Praha
Více

Možná zlý začátek a dobrý konec, věří do odvety Miroslav Stoch

NIKÓSIE - Hned v prvním utkání v sešívaném dresu nastoupil Miroslav Stoch v play-off Ligy mistrů. Výsledek utkání si však ale představoval jinak: „Výsledek není momentálně dobrý, ale myslím, že nic není ztracené," burcuje tým v boji o postup slovenský záložník.
Máte za sebou první zápas za Slavii. Výsledek jste si ale asi představoval jinak...
„Samozřejmě jsem si premiéru za Slavii představoval jinak, ten výsledek není momentálně dobrý, ale myslím, že nic není ztracené. Nezachytili jsme začátek, oni nás za to potrestali. Ale na druhou stranu, na takhle horké půdě si vytvořit tři nebo čtyři gólové šance je dost. Sice jsme neměli dost štěstí nebo klidu v zakončení, ale já myslím, že když jsme je už vytvořili, nebojím se, že doma bychom si je nevytvořili. 

Jak vidíte šance do odvety?
Pevně doufám, že doma nás taky čeká skvělá atmosféra. APOEL teď má výhodu, ale je to jen poločas, takže nemůžeme být extra zklamaní. Každého to mrzí, chtěli jsme tu něco uhrát, dali do toho vše, ale bohužel za chyby se trestá. Oni nás potrestali a já pevně věřím, že příští středu je potrestáme my.“

Čím to bylo, že vám takhle utekl začátek utkání?
„Všichni jsme věděli, že APOEL má z posledních let strašně moc zkušeností z pohárových zápasů. Dá se říct, že většina našeho mužstva pohárové zkušenosti neměla. Možná to bylo tím. U takových zápasů jsou začátky velmi důležité. Viděli jsme dneska, desátá minuta 0:2 a pak už je to těžké."

Jak jste to vzal, když jste se dozvěděl, že po pár trénincích půjdete do základu?
„S trenérem jsme se bavili už v sobotu. Danny nebyl v pořádku. Kdyby byl, já jsem jednoznačně počítal s tím, že začnu na lavičce. Ale Danny dnes nemohl, tak trenér řekl, že jdu od začátku. Samozřejmě jsme se těšil. Ale co už. Možná zlý začátek a dobrý konec. Pevně věřím, že to tak bude."

Jak hodnotíte spolupráci s novými parťáky?
„Stále si na sebe zvykáme. V tréninku se nedá zjistit tolik věcí o mužstvu jako při zápase. Teď už mám po prvním zápase, můžu zhodnotit jakým stylem hraje mužstvo, co od spoluhráčů můžu očekávat. Věřím, že se to bude jen a jen zlepšovat. A co nejdříve to bude ideální."
 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články