Mládež čekal derby víkend: U19 zvítězila na Spartě | SK Slavia Praha
Více

Mládež čekal derby víkend: U19 zvítězila na Spartě

PRAHA - Uplynulý víkend se nesl v duchu derby. Kromě U18, která si poradila se Sokolovem, měly všechny týmy pražského soupeře. Mladší dorosty čekala Dukla, žáky a U19 pak tradiční rival sešívaných - Sparta. Nejstarší dorost šel do vedení už ve 12. minutě a výsledek udržel až do samého konce. U13 nastřílela Spartě 9 branek, další zápasy rozhodovaly penaltové rozstřely.

U19

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 12. Fotr

Sestava: Otáhal, Lukič (86. Zeman), Gilián ,Routek, Pelyak, Fotr (58. Žárský), Kocourek (65. Badocha), Valenta (87. Jakab), Vavrouš, Veselý (78. Doležal), Batka

Komentář trenéra Martina Poustky: Jarní dorostenecké derby pražských "S" připomínalo to podzimní. Opět se hrálo ve vysokém tempu především od vápna k vápnu. Ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu, defenzívy na obou stranách předčily útoky, a tak nepřicházelo ani tolik brankových příležitostí, jak by se v souboji o 2. místo dalo čekat. I tak se hrálo kvalitní utkání a oba týmy ze sebe vydaly hodně sil a energie. Naši kluci potrestali chybu domácích hned v úvodu tohoto zápasu, a tak hráli prakticky celou dobu ve větším klidu a zodpovědným výkonem i přístupem šli zaslouženému vítězství naproti. Celý tým aktivně pracoval jako dobře připravený a promazaný stroj, a proto si zaslouží velkou pochvalu a poděkování za odvedenou práci pro sebe i sešívaný dres.

U18

FK Baník Sokolov – SK Slavia Praha 1:4 (0:3)

Branky Slavie:
Skuhravý, Slezák, Zeman, Štochl

Sestava: Lisa – Franc, Hovorka, Jakab, Gábor – Skuhravý (60. Tichý), Slezák – Badocha, Vávra, Havlina (80. Štochl) – Zeman (75. Vaněk)

Komentář trenéra Adama Petrouše: Nad Sokolovem jsme vyhráli zaslouženě, soupeři jsme dali tři branky už v průběhu prvního poločasu. Z naší strany to byl velmi povedený zápas.

U17

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 0:3 (0:0)

Sestava:
Přibyl, Pek, Vyskočil, Husenský, Stropek, Lauricella, Diviš (41. Stehno), Bucha, Kovařík, Novák, Krejdl (58. Semrád)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: V nedělní odpoledne jsme přivítali tým Dukly Praha a soustředili jsme se zejména na aktivní vstup do zápasu, což se nám podařilo. Duklu jsme od prvních minut dostali pod tlak a vytvářeli jsme si nebezpečné situace v pokutovém území soupeře. Bohužel se nám z této herní pasáže nepodařilo vstřelit branku a naše tempo postupně polevovalo a přizpůsobili jsme se soupeři. Do poločasu jsme tak šli za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhém poločase jsme hned v úvodu zaspali a ve 42. minutě jsme inkasovali první branku. O 10 minut později se hosté po našem dalším zaváhání radovali podruhé. Pak už to byla z naší strany křeč a vše korunovala třetí branka z pokutového kopu. Kluci dnes bohužel nedokázali nahradit chybějící hráče a odehráli jsme nejhorší zápas na jaře. Teď máme delší zápasovou pauzu a pevně věřím, že kvalitně potrénujeme a důkladně se připravíme na závěrečné jarní zápasy. Doufám, že se podobný herní propadák již nebude na jaře opakovat a nám nezbývá, než zvednout hlavu a Dukle pogratulovat k vítěznému zápasu.

U16

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 1:2 (1:2)

Branka Slavie: Bielesz

Sestava: Radimský – Schneider, Straka, Mareš (75. Plucha), Kotěra (55. Bílek) – Beňo, Cejnar (60. Havránek), Bielesz – Stříbrský (60. Douděra), Sodoma (61. Stojka), Petrák (41. Suk)

Komentář trenéra Petra Karocha:
Tentokrát jsme začali zápas lépe než soupeř a vynutili si svoji aktivitou i fotbalovými akcemi převahu i brankové příležitosti. Do vedení však šla po naší chybné rozehrávce od obrany Dukla. Vyrovnat se podařilo pěknou střelou z vápna L. Bieleszovi. Konečný stav zápasu však stanovil soupeř, který opět využil naší chyby v obraně při odvracení dlouhé přihrávky. Druhý poločas byl vyrovnaný a žádné družstvo si nevypracovalo trvalou převahu, která by vedla ke vstřelení dalších branek. Po slibném začátku a chybách při defenzivě porážka mrzí, ale soupeř špatný rozhodně nebyl.

U15

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 1:1 (4:3 na pen.)

Branka Slavie: Nový

Sestava: Svítil – Slavata (61. Martinec), Škarda, Macháček, Vostál (43. Nový), Pek, Drozda, Valenta (43. Vaněk), David, Čejka (49. Chocholouš), Michovský

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Sobotní derby začali lépe domácí a byli od začátku lepším mužstvem. Naše mužstvo bylo směrem dopředu málo aktivní a ještě nás brzdila značná nepřesnost. O přestávce jsme si řekli, že budeme aktivnější a odvážnější při napadání soupeřovy rozehrávky a najednou jsme byli svědky vyrovnaného průběhu utkání, kdy mohla jakákoliv chyba ovlivnit výsledek zápasu. V poslední minutě se štěstíčko přiklonilo na naši stranu, když se důrazný David prodral do vápna, prudkou přihrávkou našel Nového a ten vyrovnal na konečných 1:1. V penaltovém rozstřelu byli tentokrát úspěšnější domácí.

U14

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 1:1 (5:3 na pen.)

Branka Slavie: Vít

Sestava: Surovčík – Vlček, Bárta, Kubiš, Hošek – Blažíček, Danko (53. Martinec, 68. Stárek), Vít – Zeronik, Krobot, Eichler

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Po nepovedeném zápase s Teplicemi nás čekalo těžké derby na Strahově. Od začátku utkání bylo jasné, že se bude hrát ve vysokém tempu. Sparta nás dostala v úvodních minutách pod tlak, z čehož vyústil zbytečný faul v našem pokutovém území a z nařízené penalty jsme inkasovali. Od té chvíle se obraz hry postupně začal měnit a získali jsme územní převahu, kterou jsme zúročili v 15. minutě, když se po hezké kombinační akci a individuálním uvolnění prosadil Vít. Dostali jsme se do euforie a soupeře zatlačili před jeho branku, avšak další šance už jsme nevyužili a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas byl vyrovnaný, Sparta hrozila z rychlých protiútoků a vypracovala si největší šanci, avšak nás podržel výborně chytající Surovčík. My jsme byli nebezpeční ze standardních situací, ale branku jsme již vstřelit nedokázali. Zápas skončil remízou a při penaltové loterii byli úspěšnější domácí. V zápase jsme po delší době podali týmový výkon, podpořený obrovským nasazením a chutí vyhrát utkání. Je potřeba na výkon z derby navázat i v dalších utkáních. V neděli nás doma prověří Příbram.

U13

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 9:5 (7:3)

Branky Slavie:
2x Hroník, 2x Janovský, 2x Starý, Linhart, Kopáček, Hrubeš

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a dostali se zaslouženě do vedení. Během celého prvního poločasu jsme byli na jednom hřišti lepším a aktivnějším týmem, na druhém hřišti jsme také místy dominovali, ale v některých fázích jsme se dostali pod tlak, který naštěstí soupeř nevyužil k většímu snížení celkového skóre.

Ve druhém poločase soupeř hru vyrovnal a místy byl lepším týmem, nám pomalu docházely síly, ale naštěstí jsme všechny nebezpečné situace ustáli a mohli se tak radovat z cenného vítězství. Chtěl bych klukům moc poděkovat za velké nasazení, vůli po vítězství a dobrý výkon, kterým si vítězství zasloužili. Utkání se odehrálo ve velmi dobré atmosféře, kterou klukům připravili rodiče, kterým za jejich podporu děkujeme.

U12

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 5:5 (3:2)

Branky Slavie:
Ivoševič, Náprstek, Šmicer, Langhamer, Ling

Sestava: Strnad, Řečník, Behenský, Snětivý, Višinský, Langhamer, Ling, Šimoník, Žiga, Kordiak
Sestava: Dvořák, Mundl, Alijagič, Prebsl, Konig, Veliký, Bareš, Ivoševič, Náprstek, Šmicer

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: Výborné utkání od obou týmů. Maximální nasazení a bojovnost provázely celý zápas. Šance na vítězství měla obě družstva, ale mnoho šancí zůstalo nevyužito. Pro naše chlapce je tento výsledek motivací do další práce. Sparta Praha je výsledkově jednoznačně nejlepší tým v soutěži, tým soupeře ještě neprohrál a ani neremizoval, poslední vzájemné utkání na Strahově jsme dostali 16 branek, dnes jsme byli více jak dobrým soupeřem, proto velká pochvala klukům za odvedený výkon.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články