Mládež: Devatenáctka smetla Pardubice a pokořila stogólovou metu! | SK Slavia Praha
Více

Mládež: Devatenáctka smetla Pardubice a pokořila stogólovou metu!

PRAHA/EDEN – Slávistická mládež má za sebou další kola svých soutěží. Devatenáctka a osmnáctka, stejně jako sešívaná juniorka, vedou svoje soutěže!
Devatenáctka napravila zaváhání proti Hradci Králové z minulého kola a suverénním výkonem hlavně ve druhé půli přejela Pardubice 5:0. Svěřenci trenéra Petrouše navíc pokořili metu 100 gólů v sezóně! Osmnáctka porazila Kolín, U17 a U16 bez prohry proti Mladé Boleslavi, U15 a U14 si připsaly dvě výhry ve vršovickém derby s Bohemians 1905.

U19

Slavia – Pardubice 5:0 (1:0)
Branky: Batka 2, Kodr, Fialka, Jankto
Sestava: Soukup – Pelyak, Kodr (76. Broukal), Pelikán, Fialka – Brož (76. Novák), Jankto – Moglich (46. Vitarigov), Mysliveček, Fotr (68. Kopta) – Batka (62. Zdichynec)

Komentář trenéra Michala Petrouše: První poločas se nám herně nepovedl. Byla to přehlídka nepřesných přihrávek a velmi špatné finální fáze, až na dvě tři kombinace, které volaly po brance. Bohužel ani z bezprostřední blízkosti jsme branku nevstřelili. Gól ale nakonec padl a tím jsme
první poločas vyhráli v poměru 1:0.

O utkání rozhodl úvod druhého poločasu, kdy jsme vstřelili dvě rychlé branky. To nám samozřejmě pomohlo a soupeře naopak doslova zmrazilo. Poté už neměl soupeř síly utkání alespoň zdramatizovat
a zápas byl dohrán v naší režii, kdy jsme ještě přidali dvě branky a vytvořili si další šance. V samotném závěru se přeci jen soupeř po dohrání standartní situace dostal do šance, ale brankář Soukup střelu vyrazil. I přesto, že se nám výsledkově daří, tak hlavním cílem je připravit hráče pro dospělý fotbal. A to vyžaduje tvrdou práci a co nejrychlejší adaptaci na mužský fotbal.

U18

Slavia – FK Kolín 3:2 (0:1)

Osmnáctce se povedlo otočit nepříznivý poločasový výsledek a pátý Kolín doma porazila 3:2. Slávisté vedou tabulku s 57 body po 22 kolech, na druhý Meteor mají náskok pěti bodů.

Branky Slavie: 57. Pecháček, 63. Kuchta, 67. Bezdička
Sestava:
Jakimezcko, Routek, Broukal, Gillián, Tichý, Čapek (46. Badocha), Kocourek, Červenka (46. Doležal), Pecháček, Bezdička, Kuchta (70. Kubec)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Utkání dvou rozdílných poločasů jsme nezačali vůbec dobře. Chyběl nám pohyb, kvalitní nabídka a naše kombinace byla tragická. Nebyli jsme schopni dát kloudnou přihrávku, a tak nebylo divu, že proti dobře organizovanému soupeři hrajícímu v bloku jsme se nebyli schopni vůbec prosadit a naopak to byl soupeř, který rychlými protiútoky do naší otevřené obrany hrozil a zaslouženě šel do vedení. Po přestávce a dvou střídáních se obraz hry zcela změnil. Byli jsme v dobrém pohybu, dařila se nám kombinace, kterou jsme dokázali hostující bránící blok roztrhat a vytvářeli jsme si dostatek šancí. Díky výkonu ve druhém poločase, ve kterém jsme byli jednoznačně lepším týmem, jsme zápas zaslouženě vyhráli. Je však potřeba, abychom v dalších utkáních předváděli dobrý aktivní fotbal po celou dobu a nejenom v jednom poločase.

U17

FK Mladá Boleslav – Slavia 1:3 (1:2)
Branky: Heřman, Veselý, Jakab
Sestava: Lisa -Schulz, Jakab, Husenský, Šimůnek (70. Gábor) - Mařík, Badocha (75. Hovorka), Čermák (55. Skuhravý) - Havlina (41. Tichý)

Komentář trenéra Petra Karocha: Obě družstva začala zápas s mnoha nepřesnostmi a zbytečným respektem ze soupeře. Hra byla po většinu zápasu rozkouskovaná mnoha souboji a fotbalových momentů mnoho nebylo. Do vedení šel po čtvrthodině hry soupeř, který využil naší odkryté pravé strany. V následující minutě vyrovnal po samostatné akci křižnou střelou z dálky Josef Jakab. Po vyrovnání se z naší strany objevilo i několik souvislých fotbalových akcí. Z jedné z nich skóroval po
kolmici za obranu a přehozením brankáře Jiří Heřman. Třetí gól přišel ve druhé půli z brejkové situace po odvrácení jednoho z mnoha rohových kopů soupeře. K zaslouženému vítězství vedla zlepšená obranná fáze hry a proměňování šancí, které jsme si vytvořili.

U16

FK Mladá Boleslav – Slavia 1:1 (0:0)
Branka: 56. Sodoma
Sestava: Přibyl, Kovařík, Pek, Stropek, Pardubský, Lauricella (71. Petrák), Král, Bucha, Vejvar, Novák (66. Vyleta), Havrda (53. Sodoma)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní venkovní zápas v Mladé Boleslavi jsme nezačali dobře. Byli
jsme příliš pasivní a chyběl nám lepší pohyb všech hráčů na hřišti. Postupně jsme se však zlepšovali a zejména ve druhé polovině 1. poločasu jsme začali hru postupně více kontrolovat a vytvářet si šance. Bohužel chvílemi bylo až neuvěřitelné, co jsme v koncovce neproměnili, a tak skončil 1. poločas bez branek.

Do 2. poločasu jsme opět nevstoupili příliš dobře a výsledkem byla ve 42 min. úvodní branka domácích po skvěle sehraném rohovém kopu. Chvilku trvalo, než jsme se z této branky oklepali, ale postupně kluci opět přidali na větší aktivitě a dostali domácí pod tlak. Bohužel jsme stále pokračovali v naší nedůslednosti v pokutovém území soupeře a nedokázali vstřelit vyrovnávací branku. Až v 56.
min. našel útočník Vejvar konečně přesným centrem ve vápně střídajícího Sodomu a ten srovnal na 1:1. Dál jsme pokračovali v našem náporu a byli v tuto chvíli jednoznačně lepším a dominantnějším týmem na hřišti, bohužel jsme už druhou branku v zápase vstřelit nedokázali. A to se nám málem stalo osudným v závěru zápasu, kdy měl soupeř na kopačkách velkou šanci, kterou naštěstí pro nás neproměnil.

Myslím si, že jsme byli na hřišti herně jednoznačně lepším týmem, který si dokázal vypracovat v zápase i spoustu střeleckých příležitostí, což je určitě pozitivní, nicméně naše velmi špatná koncovka, nás připravila o možnost vyhrát na půdě soupeře poměrně těžký zápas. I když jsme v tomto zápase nezvítězili, tak mě těší, že jsme chvílemi hráli velmi ofenzivní fotbal a tlačili se do zakončení. Příště musíme být v pokutovém území soupeře produktivnější.

U15

Slavia – Bohemians 1905 3:1 (1:0)
Branky: Mareš, Bílek, Krob
Sestava: Radimský – Douděra (44. Stojka), Schneider, Samek (62. Uher), Kotěra – Straka, Cejnar, Lauricella (47. Bielesz) – Navrátil (56. Krob), Mareš

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V nedělním dopoledni jsme přivítali souseda z Vršovic a mohli jsme
vidět vršovické derby se vším všudy. V zápase nechybělo nasazení, vůle po vítězství, šance, tyče, břevna, ale i individuální chyby jednotlivců. V zápase jsme byli třikrát úspěšní ze standartních situací, ale měli jsme i kopec smůly, vždyť jen Mareš nastřelil tyče soupeřovy branky hned třikrát. I když nám chybí někteří stabilní hráči základní sestavy, tak toto utkání jsme nakonec zvládli dobře.

U14

Slavia – Bohemians 1905 4:3 (2:0)
Branky: Čvančara 2, Chocholoušek, Radimský
Sestava: Svítil – Vaněk (50. Ielitro), Škarda, Valenta, Slavata (55. Vaska) – Radimský (55. Novák), Pek, Nový – Čvančara (36. Chocholouš), David, Hrobník (47. Čejka)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: V tomto vyrovnaném utkání jsme předvedli jeden z našich nejlepších výkonů za poslední měsíce. Snažili jsme se být aktivní ve všech herních činnostech. Zároveň jsme se začali konečně dostávat do brankových příležitostí, což se nám v posledních utkáních příliš nedařilo. Je nutno dodat, že i soupeř byl aktivní a dostal se do několika brankových příležitostí. Jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli hlavně herně, i když je vždy co zlepšovat. Chlapcům bychom chtěli pogratulovat k vítězství a všichni doufáme, že je tento zlepšený výkon povzbudí do dalšího trénování.

U13

SK Dynamo České Budějovice U13 – Slavia U12 11:8 (5:3)
Branky Slavie: 2 Toula, Křišťan, Matys, Linhart, Marhoul, Schneider, Keller

Komentář trenéra Martina Hladíka: V tomto těžkém zápase jsme po fotbalové stránce podali velmi dobrý výkon. Byl jsem velmi rád, že se nám dařila kombinace pod tlakem o rok starších velmi dobrých hráčů a že hráči byli klidní na míči a nebáli se podstupovat útočné souboje 1:1, v nichž i naše úspěšnost byla vysoká. Soupeři jsme se samozřejmě těžko mohli vyrovnat v důrazu a všech soubojích, ale jsem velmi rád, že se naši hráči nebáli tyto souboje podstupovat a často si pomoci také zdvojením hráčů, čímž jsme získávali řadu míčů. Téměř vyrovnané utkání, kdy jsme na jednom hřišti vyhráli my a na druhém soupeř, rozhodli výborné individuální výkony některých hráčů soupeře.

U12

SK Dynamo České Budějovice – Slavia U11 13:12
Branky: 4x Linhart, 3x Behenský, 1x Maňas, König, Šimoník, Višinský, Švach

Komentář asistenta trenéra Petra Johna: Neděle patřila mistrovskému utkání, které jsme odehráli v Českých Budějovicích. Proti o rok staršímu družstvu jsme vstoupili do utkání dobře a předváděli jsme řadu krásných akcí. V úvodu utkání nám chyběl větší klid v koncovce, ale postupem času jsme se zlepšovali. Díky vyhraným soubojům jeden na jednoho, ale i kombinačně, jsme dokázali soupeře zatlačit a vytěžit z toho ohrožení branky popřípadě vstřelenou branku. V celkovém součtu jsme nakonec podlehli o jednu branku, ale hráčům patří poděkování za předvedené výkony.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články