Miroslav Držmíšek odchází ze Slavie | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Držmíšek odchází ze Slavie

PRAHA – Po necelých devíti letech práce pro Slavii z klubu odchází Miroslav Držmíšek. Ten během svého působení v Edenu působil v rolích vedoucího mužstva, generálního sekretáře nebo sportovního ředitele. Od 1. prosince se rozhodl přijmout nabídku z Bohemians Praha 1905.
Miroslav Držmíšek (nar. 5. 11. 1963) působil jako aktivní hráč v Plzni, Xaverově a v Benešově. Po skončení kariéry byl sportovním ředitelem v Xaverově. Do Slavie přišel v únoru 2007 nejprve ne pozici hlavního skauta a generálního sekretáře.

V dubnu 2007 se stal vedoucím A-týmu a hned zažil to nejhezčí, co společně s realizačním týmem můžete zažít. Na lavičce Slavie působil při premiérové účasti v prestižní Lize mistrů a získal s týmem dva ligové tituly.

Následně se stal sportovním ředitelem Slavie, a to 4. listopadu 2010, kdy Slavii čekalo zřejmě nejhorší období v novodobých dějinách. Hráči ani zaměstnanci téměř půlroku nedostávali výplaty, přesto pod vedením trenéra Michala Petrouše a také za pomoci právě Miroslava Držmíška podávali na jaře 2011 skvělé výkony a nakonec v jarní tabulce obsadili čtvrté místo a všichni přítomní pomohli k záchraně Slavie.

V zimě 2013-2014 nahradil Miroslava Držmíška ve funkci sportovního ředitele Karol Kisel. Poslední dva roky vykonával ve Slavii Miroslav Držmíšek funkci generálního sekretáře.

Za poctivou práci pro Slavii, která trvala bezmála devět let, Miroslav Držmíškovi děkujeme a v jeho další funkcionářské kariéře mu přejeme hodně štěstí. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články