Martin Dobrotka ve Slavii pokračovat nebude | SK Slavia Praha
Více

Martin Dobrotka ve Slavii pokračovat nebude

PRAHA - Obránce Martin Dobrotka nebude pokračovat ve Slavii. Smlouva s klubem mu vyprší na konci prosince a slovenský obránce se rozhodl pro návrat domů a bude působit ve Slovanu Bratislava.
Martin Dobrotka dostal od Slavii nabídku na prodloužení smlouvy, nakonec se rozhodl pro návrat do Bratislavy. „Po skončení smlouvy ve Slavii jsem měl několik možností, kam jít či zůstat ve Slavii. Co se týče mého rozhodování, tak jsem se i kvůli různým okolnostem rozhodl pro Slovan. Lidé ve Slavii se ke mně chovali vždy korektně, ale kvůli zraněním nemůžu toto angažmá bohužel považovat za vydařené. Z Prahy a na klub si navzdory tomu odnáším hezké vzpomínky,“ uvedl Martin Dobrotka, který do Slavie přišel v létě 2012.

V sešívaném odehrál slovenský obránce vinou zranění za dva a půl roku 32 ligových zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky. Jsem Slavii vděčný, protože jsem se tam cítil vždycky velmi dobře. Nebylo to pro mě ani pro tým lehké obodbí. Ze začátku jsem měl mnoho zranění, snažil jsem se s tím bojovat a dát se do pořádku, abych byl připravneý na zápas. Ale nebylo to jednoduché. Když už jsem byl připravený a v pořádku, tak ne vždy se nám dařilo. Bylo by to samozřejmě lepší, kdybychom vyhrávali. Když jsme loni bojovali do konce o záchranu, nebylo to příjemné," zhodnotil Dobrotka svů působení v Edenu.

„Poznal jsem mnoho skvělých lidí ať už mezi hráči, nebo i vedení a managementu. Budu vzpomínat na celý tým a klub, ve Slavii je dobrá parta. Nikdy nebyl žádný problém," pokračoval Dobrotka, který se do Prahy bude určitě vracet. „Někdy do Prahy určitě přijedu a pokud bude možnost, tak rád dorazím na Slavii pozdravit nebo se podívat na fotbal," uzavřel slovenský obránce.

Martin Dobrotka nastoupil ve Slavii do 32 ligových zápasů, vstřelil dvě branky. Letos na Dukle a během své první sezony proti Liberci. Ať už mu angažmá nevyšlo kvůli zranění úplně podle představ, patřil mezi největší osobnosti v kabině a na jeho charakter bylo vždy absolutní spolehnutí. Za celou Slavii mu přejeme do jeho angažmá hodně úspěchů a hlavně pevné zdraví.


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články