Mám radost z pohybu na hřišti i kompaktnosti, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Mám radost z pohybu na hřišti i kompaktnosti, říká trenér

DUBAJ - Slavia nastřílela Guangzhou pět branek a zejména pravé strana měla netradiční složení. „Někde máme přetlak, na jiných postech hráči chybí, proto hledáme různé varianty a snažíme se to rozložit,“ vysvětluje Jindřich Trpišovský změny a dodává: „Nechci přeceňovat výsledky, mám ale radost z pohybu hráčů na hřišti. Jsou tam součinnosti, které tam předtím nebyly.“
„Celkově utkání hodnotím pozitivně, jak výsledek, tak hru, která byla podle mého dobrá. Srážela nás ale opět produktivita, která mohla být už v té první půli vyšší, šancí jsme tam měli více. Něco jsme zkazili v předfinální fázi, celkově se tam ale objevovaly věci, které jsme si pouštěli na videu, takže s útočnou fází panuje spokojenost. S obrannou fází také, kromě té penalty, kdy jsme chybovali v postavení u autu, a ještě jedné situace, kdy soupeř trefil břevno, jsme to odehráli velmi dobře. Měli jsme krátké hřiště, dobře jsme dostupovali a byl to kompaktní výkon,“ hodnotil zápas s čínským mistrem trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia na soustředění poprvé zvítězila, a to vysoko 5:1. „Nechci přeceňovat výsledky, nevíme, v jaké fázi přípravy je soupeř, jak to má poskládané. My jsme takoví dobití, za tři dny nás čeká Šachtar. Mám ale radost z pohybu hráčů na hřišti, byli jsme kompaktní v napadání a i v útočné fázi byla spousta věcí, o kterých jsme se bavili. Nelze z toho ale dělat závěry, ten zápas byl specifický stejně jako byl ten se Zenitem a bude ten s Šachtarem. Určitě je potěšující, že hráči vědí, kam mají běžet, a jsou tam součinnosti, které tam předtím nebyly,“ chválil trenér.

Černou tečkou bylo nucené střídání Simona Deliho. „Je tam problém se stehnem, s přitahovačem. Nechtěli jsme nic riskovat, myslím, že to je trochu z přetížení, takže proto jsme ho raději preventivně stáhli. Lukáš Pokorný tak hrál v pondělí sedmdesát minut, teď šedesát a čeká nás ještě dalších devadesát. Takový je program na soustředění, my to nemůžeme ovlivnit, hráči jsou trošku přetížení, hrajeme tři zápasy během šesti dní. Uvidíme, co bude dál, snad to nebude nic vážného. Danny i Pepa Hušbauer jsou nakopnutí, tak uvidíme, co bude dál,“ vyjmenovával zdravotní trable týmu.

Proti Guangzhou trenér netradičně zamíchal sestavou, Jakub Jugas nastoupil na pravém beku, před ním na křídle Jan Bořil. „Vypadl Mingazov a klasických křídelních hráčů tolik nemáme. Honzu Bořila jsem kdysi jako křídlo trénoval, takže možnost to je. Někde máme přetlak, na jiných postech hráči chybí, proto hledáme různé varianty a snažíme se to rozložit. Chtěli jsme to zkusit, už v tréninku se nám to jevilo jako zajímavá varianta. Jugas navíc už kdysi v lize vpravo hrál a hrál tam dobře. Tady to také fungovalo velmi dobře, oba jsou silní v soubojích a mají výbornou kondici a dobře spolupracovali,“ hodnotil.

Debut v brance si pak odbyl Ondřej Kolář a obstál. „Těšilo mě to velmi. Ještě mu kluci dali kapitánskou pásku, byl to první start, šlo to v televizi… Je to mladý kluk, ale líbilo se mi, že hrál tak, jak ho znám, velmi dobře nohama. Zákroků tolik neměl, ale působil jistě. Pomohlo mu, že zná Ondru Kúdelu a Lukáše Pokorného, proto jsme chtěli, aby nastoupili spolu,“ objasnil Jindřich Trpišovský.

Sešívané čeká ještě pár dní v Dubaji. Jak budou probíhat? „Máme dva dny do posledního zápasu, budeme léčit zranění a zaměříme se i na video. Oni to mají jako generálku na Ligu mistrů, takže nastoupí v plné síle. My máme každý den video, zkoušeli jsme ho i dopoledne před zápasem, jako bychom se chystali na ligu. Bude to hodně o tom se zmobilizovat na to poslední utkání,“ říká trenér.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články