Mám jednadvacet klíčových hráčů, hlásí před startem ligy trenér | SK Slavia Praha
Více

Mám jednadvacet klíčových hráčů, hlásí před startem ligy trenér

PRAHA - Trenéra Uhrina a jeho mužstvo čeká ostrý start už v pátek. Po povedené přípravě budou sešívaní měřit síly s úřadujícím mistrem z Plzně. „Připraveni budeme dobře, vše ukáže až předvedená hra. Nejlepší výsledek by byla určitě výhra,“ prozradil na tiskové konferenci trenér Slavie.
Slavii čeká už v pátek vstup do nové sezony. „Těšíme se všichni,“ prozradil a předligové tiskové konferenci trenér A týmu Dušan Uhrin a shrnul, co tým pod jeho vedením zatím absolvoval. „Příprava nebyla moc dlouhá, byl jsem limitovaný tím, že jsme se sešli pět týdnů před začátkem. Jinak vše probíhalo standardně podle plánů. Nemůžu teď říct, jaký bude start, ale pevně věřím, že se porveme na začátku o co nejlepší výsledky,“ doufá před začátkem ligy.
Slavii čeká hned v prvním kole mistrovská Plzeň. „Máme ostrý start. Nejlepší výsledek by určitě byl vyhrát v Plzni, to ale záleží především na hráčích a trošku na trenérovi. Já se tam těším, pojedu do Plzně rád a věřím, že to bude boj o to, kdo bude lepší. Připraveni budeme dobře, vše ukáže až předvedená hra,“ říká před startem trenér.

Odpověď na otázku, o jaké místo by chtěl jeho tým hrát, dal Uhrin dle svých slov stejnou, jako ostatní trenéři ligovým mužstev. „Chtěli bychom skončit první, ale je tu dalších patnáct týmů, kteří bojují o to samé. Všichni si přejeme hrát o poháry a být první. Druhá věc je, jak to ukážeme veřejnosti. Liga je dlouhodobá záležitost, ještě deset kol před koncem můžete být na sestup a pak hrát o poháry,“ poukázal, že na začátku se kladou konkrétní cíle obtížněji.

Jedno je ale jasné. „Uděláme vše, abychom potěšili fanoušky a nedostali se do problémů jako v uplynulé sezoně. Chceme samozřejmě hrát o poháry,“ dodává. Nebojí se ale případných změn v kádru, které ještě mohou nastat. „Mám jednadvacet hráčů a jednadvacet jich je klíčových, takže mi to nedělá problémy,“ hlásí.

Zdravotní stav mužstva je dle jeho slov také dobrý. „Všichni jsou momentálně zdraví, akorát Levan Kenia stále doléčuje svalové zranění, které si přihodil v Čelákovich. Za 10 dní snad už bude v pořádku i on,“ prozradil na adresu svého záložníka trenér Uhrin.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články