Magazín Poločas: Z Turkmenistánu až do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas: Z Turkmenistánu až do Slavie

PRAHA – Ruslan Mingazov se ve Slavii potkal s trenérem, který ho přivedl do české ligy. Jak si tu zvykl, proč přestoupil do Slavie a jaké jsou jeho plány? Nejen to se dozvíte v magazínu Poločas číslo 8.
Když turkmenský záložník nastoupil v létě 2013 ve druhém předkole Evropské ligy proti Liberci, neuvědomil si, jak zásadní utkání to pro něj bude. Trenér Jaroslav Šilhavý se rozhodl, že nejlepšího hráče lotyšské ligy chce, i když ho přivedl až do svého dalšího angažmá v Jablonci. „Rád bych mu poděkoval, protože díky němu jsem teď tady. Snažím se odvděčit svými výkony na hřišti,“ říká Ruslan Mingazov o svém osudovém trenérovi ve velkém rozhovoru na straně 4.

Magazín Poločas nezapomíná ani na významná jubilea. V říjnu oslavil své šedesáté narozeniny trenér brankářů Milan Veselý, osmdesátiny pak režisér a herec Jan Kačer, věrný fanoušek sešívaných. V říjnu 2006 pak došlo k poklepání na základní kámen nového stadionu Eden, což si připomeneme na straně 15.

V pravidelném historickém okénku se Slavia vydá pod hrajícím trenérem Pepi Bicanem do Jihoafrické republiky. Sešívaní sice tehdy nuceně vystupovali pod jménem Dynamo, když šlo ale o hospodářské zájmy a reprezentaci socialistické vlasti, bylo jim povoleno použít jméno Slavia.

Rozjetá mládežnické akademie doplňuje své trenérské řady a třeba hledá právě vás. Na straně 28 vše blíže osvětlí Jiří Plíšek a své trenérské zkušenosti přidá i Simona Necidová, která kromě hraní za ženský A-tým dělá asistentku u kluků kategorie U7.

Nechybí ani reportáž Odboru přátel, který se tentokrát vydal do Jevan a Kostelce nad Černými lesy po stopách Jaroslava Hausmana, jednoho ze zakladatelů Slavie. Součástí magazínu je i tradiční představení soupeře a jeho posil, ligová tabulka nebo rozpis nadcházejících utkání.

Magazín Poločas koupíte ve fanshopu Slavie, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách. Cena je 20 Kč.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články