Koncentrovaný výkon a důležité vítězství, chválil trenér | SK Slavia Praha
Více

Koncentrovaný výkon a důležité vítězství, chválil trenér

NETANJA/IZRAEL – Sešívaní přerušili proti Maccabi nepříznivou sérii. Venku v pohárech zvítězili po dlouhých 20 utkáních bez plného bodového zisku. „Máme radost, že se vyhrálo. Tohle je bonus,“ usmíval se na tiskové konferenci trenér Jaroslav Šilhavý.
„Vstoupili jsme do zápasu velice aktivně, napadali jsme hráče Tel Avivu, což jim nesedělo. Už akce v první půli mohly skončit gólem, ujala se až krásná střela Hušbauera do šatny. Domácí pak prostřídali, měli tam nějaké závary, ale i my jsme měli ještě další možnosti,“ hodnotil výkon sešívaných proti Maccabi Jaroslav Šilhavý.

Dvěma brankami se blýskl Josef Hušbauer. „Odehrál výborný zápas v roli kapitána a vstřelil dva nádherné góly, které dávával. Doufám, že se mu to bude dařit nadále,“ chválil trenér sešívaného záložníka.

Hušbauer v pohárech zatím tolik utkání neodehrál a nastupoval především v lize. „Nebylo to rozdělené tak, že Pepa nemůže hrát poháry. Jsem rád, že to vzal proti Maccabi za své a v roli kapitána táhl mužstvo k vítězství,“ těšilo ho.

Chválil i velmi dobrý výkon Jaromíra Zmrhala. „Rozbíhal útoky, nabíhal za obranu, chyběl tomu jenom gól,“ doplnil trenér.

Slavia se posunula na druhé místo skupiny A. „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a po velmi dobrém výkonu. Myslím, že v Evropské lize ostudu neděláme. Chceme ale postoupit do jarní části,“ zdůraznil Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní už před výkopem věděli, že jejich největší rival Astana podlehl Villarrealu. „Věděli jsme, že máme výhodu, sledovali jsme zápas Astany ještě na hotelu. Věděli jsme, že i kdyby se to nepovedlo, máme o co hrát,“ dodal trenér.

Tým tak mohl vstoupit na hřiště v Netanji klidnější. „Trochu jsem se toho obával, ale hráči k tomu přistoupili velice dobře a byli plně koncentrovaní po celou dobu utkání. Je to důležité vítězství i pro český fotbal,“ má radost trenér Šilhavý.

O postupujícím do jarní části soutěže rozhodne domácí utkání s Astanou. „Zápas musíme zvládnout, bude to takové play-off. Doufáme, že fanoušci přijdou a poženou nás za vítězstvím,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Fanoušci ostatně vytvořili skvělou atmosféru i na stadionu v Netanji. „Byl jsem příjemně překvapený, kolik to bylo fanoušků. Musíme jim poděkovat, byli skvělí,“ zdůraznit trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články