Jsem rád za body i za góly, těšilo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Jsem rád za body i za góly, těšilo trenéra

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Sešívaní si po domácí prohře s Libercem spravili chuť kromě vítězství v poháru také plným bodovým ziskem v lize. Na Slovácku se svěřenci trenéra Šilhavého navíc prosadili hned třikrát. „Jsem rád za tři body i tři góly,“ shrnul Jaroslav Šilhavý utkání 12. kola.
Slavia splnila úkol a veze do Prahy cenné body. „Jsem především rád, že jsme na Slovácku vyhráli a získali po kolapsu na domácím hřišti tři body,“ oddechl si po vítězství trenér Jaroslav Šilhavý.

„Potřebovali jsme utkání zvládnout. Vždy se tu hrálo špatně, mají výborné publikum. Možná tentokrát odradilo diváky od návštěvy stadionu ošklivé počasí a vítr od toho, aby přišli ve větším počtu a povzbudili domácí,“ dodal trenér.

Sešívaní dokázali potrestat chyby domácího celku a po půl hodině už vedli o dvě branky. „V prvním poločase nás domácí chtěli přehrávat kombinační hrou a nám se podařily kontry. Udělali dvě chyby a my jsme je potrestali. Dostali jsme se do vedení 2:0. Domácí stále chtěli hrát, snažili se, my jsme je trestali. Hned v úvodu druhé půle jsme dali třetí branku a myslím, že zlomila jejich odpor. Snažili se dát gól, ale naopak jsme to byli my, kdo mohl přidat ještě minimálně tři góly. Jsem rád za tři body a tři góly,“ zdůraznil.

Největší pozornost domácích se upírala na první branku Slavie, před níž zůstal na trávníku ležet jeden z domácích. „Nevím, co se tam stalo, že zůstal hráč ležet. Asi došlo k nějakému střetu. Rozhodčí ale hru nepřerušil a my jsme to dohráli. Nevím přesně, v jakém postavení byl v ten okamžik náš hráč,“ nechtěl situaci hodnotit trenér. „Dnes mají sudí přerušit hru, pokud jde o zranění hlavy nebo je tam krev. Byl přímo u toho, viděl to a nechal hru pokračovat,“ poukázal na rozhodnutí sudího Julínka Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články