Josef Hušbauer autorem gólu roku! | SK Slavia Praha
Více

Josef Hušbauer autorem gólu roku!

Televizní stanice ČT Sport už několik let vyhlašuje anketu Gól roku. V uplynulém roce 2017 se vítězem stal Josef Hušbauer se svou povedenou trefou v zápase Evropské ligy na půdě Maccabi Tel Aviv.
Do ankety o nejpovedenější trefu jsou vybírány všechny góly českých celků nejen z domácích soutěží, ale právě také z duelů v evropských pohárech, dále pak zásahy české reprezentace. Diváci vybírají pravidelně nejlepší trefu měsíce, na závěr roku pak mezi sebou vítězové jednotlivých měsíců soutěží o trofej v anketě Gól roku.

Tahoun Slavie si v roce 2017 připsal celkem šest soutěžních zásahů, první trefu zaznamenal v únoru do sítě Příbrami, další přidal v ligovém duelu s Hradcem Králové. V podzimní části přispěl svým gólem k výhře 2:0 na Jihlavou, v 90. minutě poté dal definitivní razítko na výhru ve 288. derby nad Spartou.

Gól roku si schoval na závěr listopadu do utkání v Izraeli. V posledních minutách prvního poločasu se dostal za pokutovým územím k míči a nechytatelnou ranou vymetl šibenici branky! Na svou povedenou trefu navázal další pěknou ranou ve druhém poločase, když se prosadil tentokrát přízemní střelou. 

Obávaný střelec ze střední vzdálenosti zavzpomínal na vítězný gól: „Gól se narodil z rychlého brejku na konci prvního poločasu, šli jsme do protiútoku, měl jsem to před sebou hodně otevřené. Věřil jsem si, že bych to mohl trefit. Trefil jsem to krásně, pro nás důležité,“ popsal svoji krásnou trefu Josef Hušbauer.

Záložník sešívaných doufá, že si pro diváky Slavie připraví další pěkné góly: „Ještě jsem relativně mladý, mám snad ještě před sebou tak sedm nebo osm let. Kdyby tam jednou za rok padl takový gól, tak se nebudu zlobit,“ věří vítěz ankety Gól roku 2017.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články